Lisabon, európske San Francisco LETECKY

Destinácia: Portugalsko, Stred, Lisabon
Kód zájazdu: 1323957
Cena od: 649 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy

Výber termínu

25.10.2024 4 dni First Minute 649 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Lisabon - európske San Francisco, práve takúto prezývku má hlavné mesto Portugalska vďaka historickým električkám a veľmi podobnému mostu Ponte 25 de Abril. Na druhej strane rieky Tejo nájdete týčiacu sa sochu Krista inšpirovanú brazílskym Rio de Janeirom. 
Poďte s nami objaviť mesto moreplavcov - Lisabon a zažite veci, ktoré k Portugalsku neodmysliteľne patria - ochutnajte portské víno, ku ktorému si objednajte syr azeitao, obdivujte farebné kachličky azulejos, ktoré zdobia mnoho domov,  prechádzajte sa starobylými uličkami Alfamy alebo Bairro Alto a kochajte sa výhľadmi na mesto a Tejo.
Zažite vzrušujúcu atmosféru Lisabonu, mesta, ktoré je najzápadnejšou metropolou Európy. V prípade záujmu sa môžete zúčastniť vystúpenia melancholického fada naživo v niektorom z podnikov, ktoré sú fadu zasvätené.

Program
1.deň:

odlet do Lisabonu, presun na hotel. Ubytovanie. Presun k najstaršiemu chrámu Lisabonu katedrále Sé. Tu môžete uvidieť aj slávnu lisabonskú električku, ktorá je neodmysliteľným symbolom Lisabonu, tak ako v Londýne červený autobus doubledecker.Po prehliadke katedrály prejdete na najväčšie a najkrajšie námestie Lisabonu – Placa de Comercio, ktoré prezývajú aj "námestie čierneho koňa".Neskôr zamierite na Námestie Rossio, kde sa v minulosti konali býčie zápasy, rôzne slávnosti, ale aj upaľovanie kacírov. Na severnej strane námestia je situované aj divadlo Teatro Nacional Dona Maria II. Cestou k starej štvrti Bairro Alto uvidíte výťah Santa Justa, ktorý je umeleckým dielom a nachádza sa v priamo v centre Lisabonu.
Vo večerných hodinách voľný program v uliciach tradičnej a bezpochyby najmalebnejšej štvrti Bairro Alto, kde nájdete rôzne bary, reštaurácie a je to najlepšie miesto, kde môžete posedieť pri poháriku vína.

2.deň:
po raňajkách sa vydáte sa k impozantnému hradu Castelo de Sao Jorge. Prechádzka spletitou sieťou krátkych uličiek, kde návštevníkov lákajú početné reštaurácie a krčmičky je nezabudnuteľným zážitkom. V Lisabone nájdete aj veľa obchodov s konzervami Conserveira, kde budú pestré rybie konzervy skutočnou pastvou pre oči a poslúžia aj ako typický suvenír. Taktiež tu nájdete výborné vinárne s pravým portským vínom. Môžete víno nielen ochutnať, ale si ho aj kúpiť. Voľný program. V prípade záujmu možnosť večere v niektorej z reštaurácií, kde hrá fado. V neskorších večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.

3. deň:
v dnešný deň uvidíte štvrť Belém, odkiaľ vyplávali portugalskí moreplavci za svojimi zámorskými objavmi. Zbadáte symbol Lisabonu vežu Torre de Belém, ktorá bola niekdajšia veža a maják.
Toto majstrovské dielo v interiéri chránenom 3,5 m hrubým múrom ukrýva kráľovské komnaty a väznicu. Z veže je tiež fantastický výhľad na mesto. Neďaleko stojí pamätník objaviteľov, ktorý pripomína slávu portugalských moreplavcov. Pozriete si aj Hieronymov kláštor, ktorý je symbolom neuveriteľného bohatstva, ktoré Portugalsko nadobudlo z podmanených kolónií.
Stojí na mieste, kde sa modlil Vasco de Gama pred vyplávaním do Indie. V prípade záujmu možnosť navštíviť ( v prípade časových možností) múzeum námorníctva a určite odporúčame múzeum kočiarov, ktoré je najobľúbenejším múzeom v Lisabone vďaka nádherným a bohato zdobeným historickým kočiarom. Skutočná pastva pre oči.
Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.


4.deň:
po raňajkách individuálne voľno. Odlet z Lisabonu.


Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Viedeň- Lisabon - Viedeň
letiskové a servisné poplatky
služby overeného sprievodcu počas celého zájazdu
sprievodca je k dispozícii od transféru mikrobusom z Bratislavy
prehliadku Lisabonu
3 x hotelové ubytovanie v min. 3* hoteli
3 x raňajky
1 x príručná batožina do 5kg ( 35 x 20 x 20 cm )
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
v prípade záujmu možnosť zabezpečiť transfér Bratislava - Viedeň - Bratislava 35 € / osoba
transfér z letiska na hotel a späť - cca 20 € / osoba
príručná batožina do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm) + priority boarding - 45 € / spiatočný let
pobytová taxa v hoteli cca 3 € / osoba/ noc ( platí sa priamo v hoteli )
príplatok za jednolôžkovú izbu 65 € / osoba / noc
Lisbon card - 21 - 44 € / dospelá osoba ( podľa počtu dní )
San Jorge Castle - 8,5 € / dospelá osoba, 5 € / študenti, deti do 10 rokov / zadarmo
Torre de Belém -6 € / dospelá osoba, 3 € / osoby nad 65 rokov
námornícke múzeum - 5 € / dospelá osoba, 2 € / osoby do 18 rokov
múzeum kočiarov - 8 € / dospelá osoba
lístok na metro - 1,45 € / jedna jazda
celodenný lístok na metro / električku - 6,30 € 
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Lisabon

Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »