Réunion, Mayotte a Komorské ostrovy

/uploads/usr/10908/zajazdy/reunion/reunion_volcano.jpg Trek k jednej z najaktívnejších sopiek na svete. Túto tabuľu snáď neuvidíme! Piton de la fournaise, Reunion
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1333893
Cena od: 4 560 €
Príplatky od: 526 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

27.07.2024 12 dní First Minute 4 560 € +526 € odlet: Viedeň letecká
30.11.2024 12 dní First Minute 4 560 € +526 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Nádherný, adrenalínový a akčný Réunion, ospalé Mayotte a zabudnuté Komorské ostrovy Vás milo prekvapia. Indický oceán skrýva nádherné ostrovy a oceánske národy. vám ich všetky prináša na svojich zájazdoch. Výstup na dve aktívne sopky ale aj na najvyšší vrchol Indického oceánu, veľryby, voňavky, kvety a nádherná lagúna.

1. deň:
Čaká nás ďalšia fantastická CK cesta, ktorá nás opäť zavedie na menej navštevované turistické miesta. Indický oceán to nie sú len Seychely, či Maldivy, ale aj iné menej známe ostrovy, ktoré na našej ceste navštívime.

2. deň:
Prílet na Réunion. Už pri pristávaní Vám ostrov bude silne pripomínať Havaj. Zelené hory, vodopády a všadeprítomný oceán. Pristávame na letisku Roland Garros (letec, hrdina prvej svetovej vojny sa narodil práve tu) - sme v Európe,  na prekrásnom ostrove, ktorého krása doslova vyráža dych. 40% ostrova je národným parkom zapísaným medzi pamiatky UNESCO. Malé, charizmatické letisko leží priamo na brehu Indického oceánu. Viete čo je zaujímavé? Ste stále v EÚ! Skúste prejsť cez kontrolu s občianskym preukazom. Máme za sebou dlhý let a zvyšok dnešného dňa strávime relaxom. Vyrazíme z hlavného mesta Saint Denis a cestou máme výhľady na unikátny viadukt postavený z peňazí EÚ (1,6 miliardy eur), čo robí túto cestu najdrahšou na svete. Po pravej strane máme oceán a po ľavej strane mohutné hory. Príchod na pláž Boucan Canot a do nášho hotela. Pláž je perfektná na prechádzku alebo na surf, ale kúpať sa dá len na vyhradených miestach na verejnej pláži. Pohodový deň strávený pri víne, prechádzkach, na brehu Indického oceánu.

3. deň:
Ráno si privstaneme a vyrazíme na fantastickú túru. Pri mestečku Tampon začneme stúpať, krajina sa začne meniť a pred nami sa otvára Jurský svet. Hlboké trhliny, prudké zrázy, cesta sa točí, kľukatí a my stále stúpame vyššie a vyššie. Zastavujeme sa na fotopauzy a dúfame, že oblaky nám otvoria pohľad na najvyšší vrchol Indického oceánu Piton des Neiges s výškou 3070 metrov!  Našim cieľom je však iná hora. Je ňou druhá najaktívnejšia sopka na svete Piton de la Fournaise. Skaly roztrhnuté akoby boli z papiera, lávové prúdy, činné krátery. Brána do pekla stojí za každú minútu. Autobusom vyjdeme až do výšky 2340 metrov a začne sa naša celodenná túra. Poriadne sa oblečte a ideme nato. Najprv zídeme do obrovského krátera širokého 8 km (zostup cca 25 minút) a klesneme na výšku 2220 metrov. Za nami sú múry obrovskej kaldery a pred nami sa týči sopka. Stojíme na lávovom poli. Pred nami je jeden z malých kráterov Formica Leo, kde si spravíme prvé fotky a potom už len sledujeme chodník a vyrazíme na vrchol. Vrchol sopky vo výške 2632 dosiahneme po cca 2-3 hodinách chôdze a nakukneme do hlbokého krátera z ktorého pravidelne vyráža láva (v prípade, že prebieha aktívna erupcia je výstup na sopku zakázaný a v takom prípade budeme odkázaní iba na pohľad z vyhliadky - aj ten však stojí za to). Silu prírody pochopíte až keď sa pozriete do brány do pekla. Zvládnete to? Tou istou cestou sa vrátime unavení späť. Teraz sa už na sopku pozeráte úplne inak, však? Zdolali ste ju! Zastavíme sa ešte na Plaine des Sables, sopečnej púšti, s hladkým čiernym pieskom, ktorá pripomína niektoré vzdialené vesmírne hviezdy. Vyzerá to tam rovnako? Po najkrajšej ceste ostrova sa vrátime späť. 

4. deň:
Oddychový deň, ktorý ale neznamená, že nebudeme nič robiť! Hneď ráno vyrazíme vrámci fakultatívneho výletu na azda najkrajší let vrtuľníkom na svete. Musí nám priať počasie - ak bude priaznivé, čaká nás 45 minút fantastického zážitku. Najprv preletíme do vnútra ostrova, vysoko nad horské okruhy a dedinky Salazie a Mafat. Z hôr sa rútia vodopády a panenská zelená príroda je absolútne všade. Vrtuľníkom sa dostaneme na miesta, ktoré inak nie sú dostupné. Potom preletíme okolo Snežného vrchu, vysoko nad oblaky a pred nami sa otvorí Piton des Fournaise. Včera ste túto sopku zdolali, dnes ju uvidíme z vtáčej perspektívy. Najprv preletíme ponad Foret du Bebour. Hlboký zelený les, v ktorom sa snažíte pre jeho dokonalosť nájsť už len dinosaura. Akonáhle začnú kopce stúpať, tak stúpa aj vrtuľník a z ničoho nič sme nad kráterom. Zhora vyzerá takisto úžasne. Čo poviete, páčila sa vám viac krásna sopka alebo divoké vodopády? Otočíme sa smerom na západ a ponad Cilaos sa dostaneme nad Indický oceán späť na náš heliport. 45 absolútne fantastických leteckých minút. Po návrate a selfíčkach s pilotom sa vrátime do hotela. Poobede nás pre zmenu čaká pohľad na ostrov zo strany oceánu. Dve hodiny plavby počas ktorej máme šancu zbadať veľryby, delfíny alebo proste si len tak oddýchnuť na vlnách južných morí.

5. deň:
Veľa sme už videli, ale stále nie dosť, preto dnes vyrážame na okružnú jazdu ostrovom. Prehliadka hlavného mesta Saint Denis a sever ostrova, ktorý je rozvinutejší a hektickejší viac než jeho južná časť. Divoký juh s úžasnou zelenou prírodou, ale aj jazvami po výbuchoch sopky. Kostol Notre Dame des laves, ktorý ako jediný prežil erupciu v roku 1977. Láva sa vovalila až dnu, ale pred oltárom zázračne zastala. Z kostola sa stalo pútnické miesto a práve tu začína cesta erupcií. Na tabuľkách vidno kam až a v ktorý rok prišla láva. Na jednom mieste dokonca vtiekla až do oceánu a zväčšila ostrov. Všetko o ostrove sa dozviete od našich sprievodcov (ako aj to, že všetko zlé prichádza z východu) a Reunion si dokonale vychutnáte. 
V prípade, že ste aktívni a máte chuť na niečo špeciálne, tak máme pre Vás fakultatívny výstup na najvyššiu horu Indického oceánu Piton des Neiges vo výške 3070 metrov. Ťažký a náročný výstup, ktorý odporúčame zdatným turistom. Spoločne s miestnym sprievodcom vyjdete na absolútny vrchol Réunionu a celého oceánu a budete mať odškrtnutý ďalší fantastický, menej známy, za to však extrémne zaujímavý výstup. Tak čo vy nato? Ulovíte aj tento zážitok?

6. deň:
Dnes vymeníme Réunion za inú časť EÚ a Francúzska. Mayotte bol kedysi súčasťou Komorských ostrovov, ale v referende sa rozhodol, že nemá záujem o nezávislosť a radšej chce byť súčasťou Francúzska. A tak sa hranice EÚ posunuli až sem, medzi Komorské ostrovy a Madagaskar. Nie sú síce súčasťou Schengenu, ale to nevadí, však? Pristaneme na letisku v Dzaoudzi a malou loďkou sa prepravíme do Mamoudzou, živého a príjemného hlavného mesta Mayotte. Vyrazíme na juh okolo bizarných baobabov a spoločnosť nám v noci budú robiť netopiere a ak budeme mať šťastie, tak na niektorých miestach aj lemuri. Flóra ostrova je doslova voňavá a Mayotte produkuje a dodáva množstvo vôní do tých najlepších parfémov na svete. Aj preto ho volajú ostrov parfémov. Vyše 50 druhov orchideí, škorica, vanilka, klinček, ylang ylang a množstvo ďalších voňavých kvetov sem láka "parfémových gigantov". Aj preto tu má svoju plantáž trebárs Guerlain. Jeho vôňa Mayotte Guerlain má svoj pôvod práve tu.
Mayotte je kultúrne prienikom národov z Afriky, Európanov a Malgašov z Madagaskaru. Historicky ho arabskí moreplavci nazývali ostrovom smrti, kvôli plytkým vodám v okolí, dnes je zas magnetom ( keďže je súčasť EÚ) pre mnohých ľudí z Komorov alebo Madagaskaru, ktorí sa vydávajú na dlhú plavbu Indickým oceánom, aby prišli k brehom EÚ. Aj o tom sa dozviete viac na tomto zájazde.
Ste s CK na jedinečnom mieste, mimo tradičných cestovateľských destinácií a preto si vychutnávajte každý jeden moment. 

7. deň:
Voňavý ostrov Mayotte je atrakciou sám o sebe, avšak aj tu nájdeme miesto, ktoré je možno ešte lákavejšie. Obrovská lagúna, ktorá sa na Mayotte nachádza má hneď niekoľko "NAJ". Ide o tretiu najväčšiu koralovú bariéru na svete, hneď za Veľkou a Novokaledónskou koralovou bariérou. Zároveň je najhlbšou na svete a absolútnym ťahákom je aj fakt, že ako jediná má dvojitú koralovú bariéru. Tento nádherný prírodný div budeme spoločne objavovať aj z paluby lode. Koralová bariéra je miestami až 4 km od pevniny, a tak máme zaručené kilometre nádhernej tyrkysovomodrej lagúny s bohatým podmorským životom. Pokojné šnorchlovanie, plávanie a kochanie sa úžasným oceánom.

8. deň:
Dnes sa rozlúčime s Mayotte, ale stále ostávame na Komorských ostrovoch. Tentokrát už opúšťame EÚ a vstúpime do nezávislého štátu s rovnakým menom Komorské ostrovy. Krátky hodinový let ponad modrý oceán a pristátie v Moroni na letisku Hahaya na hlavnom a najväčšom ostrove Ngazidja. Rozdiel oproti Réunionu je priepastný, oproti Mayotte oveľa menší, ale cítite ho. Čaká nás poldenná prehliadka labyrintom komorských uličiek a ruch Moroni. Povieme si všetko o histórii ostrovov, ktoré navštívil Magellan, či kapitán Cook, ale boli možno aj sídlom bájnej pirátskej republiky Libertatia, ktorej motto bolo "za Boha a za slobodu". Miestny bazár je už pravý orient a vôňam dominuje ylang ylang a vanilka. Ochutnáme lokálnu korenistú stravu (skúste bintang kokos, cesnak, koreniny) a vyrazíme na okružnú cestu okolo bielych a tmavých pláží, ktoré sa všetky skrývajú v tieni mohutnej sopky Karthala, dominujúcej ostrovu.

9. deň:
Zájazdy s CK znamenajú aktívnu dovolenku plnú zážitkov. Dnes nás čaká najvyšší vrchol Komorov, sopka Karthala s výškou 2361 metrov. Táto sopka vybuchla naposledy 15 rokov dozadu a je stále aktívna. Terénnym autom sa vyvezieme do výšky 1600 metrov. Odtiaľto začneme náš vrcholový trek cca 6km a 700 výškových metrov. Nazabudnuteľný pocit na vrchole s fantastickým výhľadom na kráter, lávové polia a nekonečný modrý horizont s názvom Indický oceán. Na vrchole si oddýchneme, pokocháme sa dychberúcimi výhľadmi a zostúpime späť. Krajine opäť dominuje zelená džungľa. Zostup dole a návrat do hotela. Sme unavení, ale šťastní, že sme mohli spolu zažiť ďalšie dobrodružstvo.

10. deň:
Náš posledný deň na Komoroch. Poldenná prehliadka jedného z najstarších osídlení na ostrove, Iconi, ktoré bolo sídlom sultánov a hlavným mestom. Staručká, ospalá medina ležiaca v tieni strmého sopečného kužeľa z ktorého kedysi mnoho žien skákalo dole, aby sa vyhli zotročeniu. Príjemný deň počas ktorého si pozrieme aj niektoré zo známych pláží, okúpeme sa na ďalšom exotickom mieste. Juh ostrova a lávové pole Singani, ďalšie sídlo sultána Foumbouni. Cestu nám budú lemovať baobaby a plantáže. Výlet zakončíme na pláži Chindini.

11. deň:
Dnes už našu cestu končíme a odlietame domov. Posledné zážitky, úsmevy a zvolávanie na modlitbu. Teplý, sladký, lepkavý oceánsky vánok nás ešte raz pohladí, nasadneme do lietadla a odletíme domov. Lety domov bývajú cez Nairobi, Addis Abeba alebo Mayotte/Reunion podľa aktuálnych spojení.

12. deň:
Prílet domov. Veríte tomu, že v EÚ sme strávili aj väčšinu zájazdu? Zdieľanie zážitkov s rodinou a priateľmi. Ak ste nadšení, tak nezabudnite využiť zľavu z geniálneho zájazdu a zabezpečte si tak ďalšiu cestu s CK. Ďakujeme.

Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Krajiny

Zobraziť všetky »

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »