Čarovné Vianoce v Krakove a Zakopanom

Destinácia: Poľsko, Malopoľské vojvodstvo
Kód zájazdu: 1285452
Cena od: 207,32 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy
Advent

Výber termínu

06.12.2024 3 dni First Minute 207,32 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
3-dňový autokarový zájazd.

Perex:
Zažite čarovné Vianoce v magickej panoráme Tatier v malebnom mestečku Zakopané a užite si veľkolepý advent v Krakove.


1. deň:
Odchod z Bratislavy v ranných hodinách. Príchod do Zakopaného. Mestečka ležiaceho v magickej panoráme Tatier, ktorého kolorit dotvárajú konské záprahy, furmani v krojoch, pouličný umelci a predavači. Vychutnajte si čarovnú atmosféru Vianoc. Ochutnajte najrôznejšie goralské pochúťky (kapustnicu bigos, zemiakové placky s guľášom, tradičné grilované syra, zapekanky). Obdivujte krásne drevenice, kaviarničky a započúvajte sa do živej hudby. Zo Zakopaného pokračujeme do mesta Wadowíc, v ktorom sa v roku 1920 narodil Karol Wojtyla, neskorší pápež Ján Pavol II. V jeho rodnom dome je umiestnené múzeum J. Pavla II., ktoré patrí k najnavštevovanejším. Odchod do Krakova, ubytovanie.

2. deň:
Po raňajkách sa presunieme do kráľovského komplexu Wawel. Wawelská katedrála je miestnou obdobou Westminster Abbey v Londýne, odpočívajú tu najznámejší poľskí králi, spisovatelia, básnici, kňazi a aj politici. Presunieme sa do židovskej štvrti Kazimierz, ktorú preslávil aj film Schindlerov zoznam. Následne si pozrieme najväčšie a najkrajšie námestie v Krakove, Rynek Glowny, kde sa nachádza množstvo zaujímavých stavieb. Mariánsky kostol, k vežiam ktorého sa viažu dva smutné príbehy, Sukienice, miestna tržnica, kde si môžeme dodnes nakúpiť krásne suveníry. V budove tržnice sa nachádza aj kaviareň Noworolski, známa predovšetkým tým, že ju s obľubou navštevoval Lenin. Nevynecháme ani budovy Jagelónskej univerzity. Prehliadku Krakova ukončíme prechádzkou k jedinej zachovalej mestskej bráne - Floriánskej bráne. Návrat na ubytovanie.

3. deň:
Raňajky. Soľná baňa Vielička (UNESCO) – jedna z najväčších na svete. Čaká nás trojhodinová prehliadka, počas ktorej nás miestny sprievodca prevedie tunelmi bane a ukáže krásne vyzdobené miestnosti. Okrem iného môžeme obdivovať „krištálové“ lustre zo soli, ale nájdeme tu aj sochu Jána Pavla II. Vypočujeme si príbeh o objavení bane a zázračnom prsteni. Po týchto jedinečných zážitkoch sa vyberieme naspäť na Slovensko. Príchod vo večerných hodinách.


Ubytovanie:
2x v hoteli 3*

Stravovanie:
2x raňajky


Doprava:
Doprava luxusným autokarom.


Poznámka:
Zmena programu vyhradená.


Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 2x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*. Sprievodcu CK SATUR.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za miestenku. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.




Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »