Nórsko

Destinácia: Nórsko
Kód zájazdu: 1123078
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Navštívte s nami severské Nórsko – famóznu krajinu plnú prírodných krás – fjordy, hory, ľadovce, či vodopády, ale aj najdlhší tunel sveta, slávnu cestu trollov a z miest uvidíte Oslo, Lillehammer a malebný Bergen. Toto všetko uvidíte v našom jedinečnom zájazde v malej skupinke – maximálne do 8 účastníkov. Neváhajte sa s nami vydať na zájazd a zažiť veci, ktoré ponúka táto skvelá krajina.


PROGRAM:

1.Deň

ODLET Z VIEDNE DO OSLA

Priamy let do hlavného mesta Nórska – Osla. Následne presun do centra mesta, kde si spravíme prehliadku tohto severského mesta cez pešiu zónu Karl Johans Gate, osobné voľno. Ubytovanie v 4* hoteli Scandic Victoria s raňajkami a podobný.


2.Deň

OSLO, HOLMENKOLLEN

Po raňajkách si spravíme prehliadku centra mesta - Kráľovský palác, univerzita, národné divadlo a parlament až k modernej domintante mesta – slávnej Opere, ktorá leží až pri fjorde. Popoludní sa presunieme do miesta zimných olympijských hier 1952 – Holmenkollen a vyvezieme sa presklenou lanovkou až na vrchol skokanských mostíkov odkiaľ sa nám naskytne nezabudnuteľný výhľad na mesto.

Ubytovanie v 4* hoteli Scandic Victoria s raňajkami a podobný.


3.Deň

ZIMNÁ OLYMPIÁDA V LILLEHAMMERI, NÁRODNÉ PARKY

Opúšťame Oslo a v najbližších pár dňoch sa vydáme na cestu nórskou prírodou. Na začiatok zamierime do oblasti ZOH 1994 v LILLEHAMMERi, ktoré leží pri najväčšom nórskom jazere Mjosa. Vychutnáme si jedinečný výhľad zo skokanských mostíkov a neskôr sa posunieme ďalej na sever cez panoramatickú cestu PEER GYNT VEGEN z ktorej za dobrého počasia uvidíme aj národné parky RONDALE a JOTUNHEIMEN, dolinu GUDBRANDSDLEN známu z typických nórskych piesní a kozieho syru.


4.deň

TROLIA CESTA – TROLLSTIGEN A UNESCO FJORD

Prichádza zrejme najkrajší deň nášho zájazdu – vydáme sa popri vodopádom divokej rieky Rauma, ktorá sa vinie hlbokým údolím ROMSDALEN až k najvyššej kolmej stene Európy – TROLLVEGEN. Čakajú nás neskutočné zážitky pri stúpaní slávnou „trollou cestou – TROLLSTIGEN“ až ku najúchvatnejším výhľadom aké sa Vám v Nórsku naskytnú. Pokračujeme k prekrásnemu nórskemu fjordu GEIRANGER – zapísaného aj na zozname UNESCO. Vychutnáme si ho z vyhliadok Eagle bend a následne vyjdeme desiatkami serpentín až na vrchol DALSNIBBA 1497m.n.m.


5.deň

PLAVBA V GEIRANGERI, PRECHÁDZKA PRI ĽADOVCI

Vychutnajte si posledné momenty v GEIRANGERi a nezabudnuteľnú vyhliadkovú plavbu v tomto nádhernom fjorde (fakultatívne) po ktorej sa presunieme ku slávnemu ľadovcu BRIKSDALBREEN, ktorý si po krátkej prechádzke vychutnáme z blízka. Následne sa presunieme do jedného z najzápadnejších cípov Nórska a navštívime mestečko MALOY s krásnou bielou plážou Atlantického oceánu.


6.deň

NAJDLHŠÍ TUNEL SVETA A HORSKÁ ŽELEZNICA

Pokračujeme po ceste popri NORDFJORDE a následne trajektom cez najdlhší nórsky fjord, ktorý je zároveň aj druhý najdlhší na svete - SOGNEFJORD až ku nádhernému drevenému kostolíku v dedinke KAUPANGER. Cez najdlhší tunel na svete /24,5km/ sa presunieme do mestečka FLAM uprostred dokonalej nórskej prírody a vychutnáme si jazdu horskou železnicou FLAMSBANA. Následne presun na ubytovanie v nádhernom horskom hoteli Stalheim, ktorý bude patriť medzi Vaše nezabudnuteľné zážitky.


7.deň

PLAVBA NA AURLANDSFJORDE A ROZPRÁVKOVÝ BERGEN

V dopoludňajších hodinách ešte stihneme 2-hodinovú plavbu po AURLANDSFJORDe, ktorý je zapísaný do svetového dedičstva UNESCO a následne prejdeme cez najužší fjord v Nórsku – NAEROYFJORD až do mestečka GUDVANGEN. Po tejto nádhernej plavbe sa presunieme do nezabudnuteľného BERGENU, ktorý je obklopený horami, nížinami a nádherným zálivom s nádhernými typickými drevenými domčekmi. Popoludní sa vydáme na prechádzku mestom, navštívime opevenú historickú časť BERGENHUS. Osobné voľno.


8.deň

ROZLÚČKA S NÓRSKOM – ODLET DOMOV

V dopoludňajších hodinách sa vydáme na nádhernú vyhliadku nad mestom, kde budete mať možnosť sa rozlúčiť s Nórskom a popoludní odlietame späť do Viedne.


CENA ZAHŔŇA:

medzinárodnú letenku z Viedne do Osla a z Bergenu do Viedne vrátane leteckých, bezpečnostných a palivových poplatkov,

7 x ubytovanie v dvojlôžkových izbách s raňajkami,

slovenský sprievodca počas celého zájazdu,

poistenie insolventnosti


PRÍPLATKY:

jednolôžková izba – 490€,

poistenie UNION – od 2,00€/osoba/deň,

fakultatívna plavba v Geirangerfjorde– 47€/osoba,

fakultatívna jazda vláčikom FLAMSBANA – od 43€/osoba,

fakultatívna plavba Naeroyfjord – 49€/osoba,

20kg batožina – 50€


PREFEROVANÉ HOTELY:

OSLO – 2 x 4*hotel Scandic Victoria a podobný

RONDANE – 1 x 3* Rondane Hoyfjellshotell a podobný

GEIRANGER – 1x 3*Havila Hotel Geiranger a podobný

MALOY – 1x 3* Thon Hotel Maloy a podobný

STALHEIM – 1x 3* Stalheim hotel a podobný

BERGEN – 1x 4* Scandic Bergen city a podobný

Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »