Perly južného Španielska a Gibraltár

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1268940
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Pútnické zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Program zájazdu:
1.deň:

stretnutie skupiny v Bratislave, transfer na letisko do Viedne, odlet do Granady. Granada - perla Španielska a celého Iberského polostrova, ukážka prekrásnej arabskej architektúry, návšteva záhrad Alhambra (palácová pevnosť sultánov z rodu Nasrovcov, vládcov španielskeho maurského kráľovstva, súčasťou ktorej je kostol Panny Márie, ktorý nahradil mešitu). Presun na hotel, ubytovanie.

2.deň:

po raňajkách kresťanská Granada, Capilla Real a hrobka Izabely Kastílskej a Ferdinanda Aragónskeho. Tu pôsobil i svätý Ján z Boha. Mesto, na ktoré sa nezabúda. Cordoba - jedno z najnavštevovanejších španielskych miest. Mesto, ktoré dominovalo stredovekej Európe, rodisko Senecu a Lucana, pôsobisko Averroa a Maimonidesa, fantastický mix kresťanskej, moslimskej a židovskej kultúry. Mešita - katedrála, stojaca na mieste pôvodného vizigótskeho chrámu. Neďaleko Cordoby sa narodil sv. František Solano a pôsobil tu i sv. Ján Avilský. Odchod na hotel, večera, ubytovanie.

3.deň:

po raňajkách rímske pamiatky. Presun do Malagy, rodiska Pabla Picassa. Miestna štvrť umelcov nazývaná španielske Soho bola premenená na pouličnú galériu. Pokračovať budete po mramorom vydláždenej obchodnej ulici Marqués de Larios, kde počas obedovej prestávky ochutnáte španielsku špecialitu paellu, ktorú zapijeme lahodnou ovocnou sangriou. Návšteva majestátnej katedrály,ktorej výstavba trvala viac ako 200 rokov a predstavuje skvost barokovej architektúry. Odchod na hotel, večera, ubytovanie.

4.deň:

po raňajkách presun na Gibraltár - anglická enkláva na Španielskom pobreží a aspoň kúsok Británie, marocké pobrežie na dohľad. Prechádzka po hlavnej ulici Main Street, historické domy, Katedrála, pamätníky, obchody. V prípade priaznivého počasia možnosť výstupu lanovkou, ktorá premáva do 19.45. Cena spiatočného lístka je asi 18 €. Vo výške 412 m n. m. možno pozorovať voľne žijúce opice a vychutnať si panoramatický výhľad. Odchod do Sevilly na hotel, večera, ubytovanie.

5.deň:

po raňajkách Sevilla - hlavné mesto horúcej Andalúzie a prístav, kam sa privážalo bohatstvo Nového sveta, majestátna Katedrála La Giralda s typickou zvonicou, Kolumbova hrobka, zvonku palác Alcazar, Zlatá veža. Maurská architektúra vás očarí hneď ako vstúpite do mesta. Park Maria Luisa, Španielske námestie. Odchod na letisko, odlet do Viedne.


Pútnický program je spojený s každodennou svätou omšou a duchovným slovom.

V cene je zahrnuté:
letenka Viedeň – Granada, Sevilla – Viedeň (cez Madrid), 4 x ubytovanie s raňajkami v dvoj a trojlôžkových izbách so soc. zariadením, 3 x večera, doprava klimatizovaným autobusom po trase,
odborný sprievodca – kňaz

V cene nie je zahrnuté:
servisné poplatky 195,- €, transfer na a z letiska Viedeň do Bratislavy 20,- €, vstupy, sedadlo v prednej časti autobusu 15,- €, mestská taxa - platí sa na mieste, vstupenka do záhrad Alhambra vrátane rezervačného poplatku 10,- €

Možný príplatok:
komplexné cestovné poistenie vrátane storna zájazdu, poistné krytie do výšky 80 % storno poplatku za 12,50 € alebo poistenie pandemic vrátane ochorenia na covid-19 v cene 20,- €;
jednolôžková izba za príplatok 120,- € na vyžiadanie, alebo ak klienta nemožno doubytovať

Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Krajiny

Zobraziť všetky »

Kurzový lístok