Poľsko - Krakow a Wroclaw

, autobusový poznávací zájazd, Krakow a Wroclaw, Krakow, Bazilika Panny Márie , autobusový poznávací zájazd, Krakow a Wroclaw, Krakow, Rynek Glowny , autobusový poznávací zájazd, Krakow a Wroclaw, Krakow, Rynek Glowny , autobusový poznávací zájazd, Krakow a Wroclaw, socha Jána Pavla II. , autobusový poznávací zájazd, Krakow a Wroclaw, Wadowice, bazilika , autobusový poznávací zájazd, Krakow a Wroclaw, centrum mesta Wroclaw , autobusový poznávací zájazd, Krakow a Wroclaw, Krakow, historické centrum , autobusový poznávací zájazd, Krakow a Wroclaw, Krakow, historické centrum s antickou architektúrou , autobusový poznávací zájazd, Krakow a Wroclaw, Wawel, socha sv. Váslava a sv. Stanislava , autobusový poznávací zájazd, Krakow a Wroclaw, Vielička, kaplnka sv. Kingy , autobusový poznávací zájazd, Krakow a Wroclaw, hrad Wawel , autobusový poznávací zájazd, Krakow a Wroclaw, Wroclaw, Radnica , autobusový poznávací zájazd, Krakow a Wroclaw, Swidnica, Historické centrum , autobusový poznávací zájazd, Krakow a Wroclaw, Vielička, podzemné jazero , autobusový poznávací zájazd, Krakow a Wroclaw, Swidnica, Kostol mieru , autobusový poznávací zájazd, Krakow a Wroclaw, mapa , autobusový poznávací zájazd, Krakow a Wroclaw, leták
Destinácia: Poľsko
Kód zájazdu: 1266121
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Víkendová klasika u našich severných susedov. Bohatá sakrálna história, svetské stavby a impozantná soľná jaskyňa dýchajúca rukopisom tvrdej a oddanej práce.

Ubytovanie: 2x v hoteli

Stravovanie: 2x raňajky


Wadovice - Vielička - Krakow - Wroclav - Swidnica



Doprava:
autobusová

Program:

1. deň - odchod zo Slovenska v skorých ranných hodinách. Prvá krátka zastávka v centre Malopoľského vojvodstva - mestečku Wadovice, v ktorom sa v roku 1920 narodil Karol Wojtyla, neskorší pápež Ján Pavol II. Presun do Vieličky (UNESCO) - prehliadka najväčšej soľnej bane v Európe s ťažbou soli už od 12. storočia. V podzemí sa nachádzajú slané jazierka, ťažobné komory, banské stroje a zariadenia, či kaplnky so sochami a reliéfmi vyrobenými zo soli. Vyvrcholením púte soľným podzemím je nakrajšia a najokázalejšia kaplnka ukrytá pod zemou. Kaplnka sv. Kingy vznikla v priestore po vyťažení obrovského bloku zelenej soli v roku 1896. Jej rozmery sú úctyhodné a vyrovnajú sa aj menšiemu kostolu. Dlhá je 54 m a jej výška dosahuje do 12m. Kaplnka prepája v hĺbke 110 m druhé vyššie poschodie s druhým nižším, zmestí sa sem až 500 osôb. Baníci sv. Kongu/nazývaná i Kunigunda/ považovali za svoju osobitú patrónku, ktorá im neraz zázračne pomohla pri prácach v bani. Avšak uctieval ju i prostý ľud, ktorý si pre jej zásluhy počas života prisoijil ako matku chudobných a strápených. Ubytovanie, nocľah.

2. deň - raňajky, prehliadka mesta Krakow, metropoly južného Poľska, ktorá leží na hornom toku rieky Visla. Prehliadka námestia Rynek Glowny - patriace medzi najväčšie námestia Európy s gotickými, renesančnými i barokovými budovami, tržnicou Sukiennicou a množstvom reštaurácií, kde je možnosť ochutnať najskromnejšiu z poľských polievok, ale zároveň najexotickejšiu pre cudzincov s názvom žurek. Vrch Wawel so zámkom a gotickou katedrálou, ktoré sa stali symbolom samotného Poľska. V minulosti slúžili ako korunovačné miesto poľských kráľov. Pokračovanie prehliadky mesta  návštevou židovskej štvrti s niekoľkými synagógami a netradičného múzea Czartoryjských. Večer transfer autokarom do hotela v blízkosti mesta Wroclav, nocľah.

3. deň - raňajky, prehliadka mesta Wroclav s prívlastkom poľské Benátky, vďaka mimoriadnemu riečnemu systému. Rieka Odra rozdeľuje mesto na dvanásť ostrovov, ktoré sú spojené stovkou mostov. Srdce mesta - hlavné námestie Rynek s gotickou radnicou, kostolom sv. Alžbety. Za najstaršiu časť mesta je považovaný ostrov Tumski s katedrálou sv. Jána Krstiteľa - cirkevná dominanta mesta Wroclav. Po prehliadke presun do neďalekého mesta Swidnica, s najväčšou hrázdenou stavbou Európy - Kostolom mieru. Návrat do SR v neskorých večerných hodinách.


V cene je zahrnuté:
doprava luxusným autokarom, 2x ubytovanie v 3*  hoteli s raňajkami, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: palivový príplatok 5 EUR, pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie (vrátane poistenia COVID) KOMFORT 3,70 EUR/os./deň alebo PLUS 4,70 EUR/os./deň, orientačná cena vstupov cca 180 PLN/40 EUR/os. (platba na mieste v PNL). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 75 EUR/2 noci, miestenka 10 EUR, príplatok za dvojsedadlo 95 EUR. Nástupné miesta: BA – 15 EUR, NR, TT – 12 EUR, PN, NM, TN, PB, DUB, ZA, CA – bez príplatkov.

Typ stravy:
raňajky

Dni:
3 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Krakow | soľná baňa Wieliczka | Wadowice | Wroclaw

Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »