Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia

, autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, zámok Peleš , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, Sinaia, kostol patriaci kláštoru , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, kostol Biertan , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, Brašov, Čierna katedrála , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, Brašov , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, historický cintorín , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, rumunská krajina , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, Brašov, radnica , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, Draculov hrad Bran , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, Sibiu, centrum mesta, , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, Sibiu, typická architektúra , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, Sighisoara, orloj , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, Sighisoara, orloj z diaľky , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, Hunedoara, hrad Mateja Korvína , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, zámok Peleš , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, bábika v tradičnom odeve , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, mapa , autobusový poznávací zájazd, Rumunsko - Sedmohradsko a Transylvánia, leták
Destinácia: Rumunsko
Kód zájazdu: 1266120
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Tí, ktorí ho navštívili si kladú otázku, prečo až teraz. Tajuplné Rumunsko nadchne každého cestovateľa a učaruje svojou bohatou históriou a nezabudnuteľnou atmosférou. Výnimočné miesta opradené povesťami, pompézny hrad Peleš, nedotknutá príroda. Spoznajte s nami krajnu prekvapení.


Ubytovanie: 4x v hoteli

Stravovanie: 4x raňajky

 

Oradea - Turda - Mediáš - Sighisoara - Brašov - Sinaia - Sibiu - Alba Iulia - Hunedoara




Doprava:
autobusová

Program:

1. deň - odchod zo Slovenska v skorých ranných hodinách, príchod do mesta Oradea (Veľký Varadín), ktoré bolo súčasťou Uhorského kráľovstva až do roku 1918. Dnes tu žije početná maďarská a malá slovenská menšina. Prehliadka centra mesta s divadlom, nádhernou synagógou, pri ktorej stojí pozoruhodný hotel Čierny orol. Odchod do mesta Turda, ubytovanie a nocľah.

2. deň - raňajky, krátky presun, návšteva soľnej bane Salina Turda, kde sa soľ ťažila už v 13. storočí a dnes je zaujímavou turistickou atrakciou. Prehliadka opevnených kostolov v oblasti mesta Mediáš, z ktorých najzaujímavejší je Biertan s trojitým opevnením. Transfer do mesta Sighisoara, prezývaného aj “sedmohradský Norimberg”, ktoré vďaka svojmu starobylému rázu tvorí bránu do Transylvánie a tiež je na zozname UNESCO. Návšteva rodného domu Vlada Tepesa, ktorý bol pre Brama Stockera inšpiráciou k svetoznámeho románu Dracula. Presun do mesta Brašov, ubytovanie a nocľah.

3. deň - raňajky, krátky presun a následná prehliadka horského mestečka Sinaia, ktoré je bývalým letným sídlom rumunskej kráľovskej rodiny a je nazývané „Perlou Karpát“. Pešia prehliadka k zámku Peleš, ktorý je so svojimi bohato zdobenými interiérmi jedným z najzachovalejších kráľovských palácov v Európe. Návšteva najväčšej atrakcie Rumunska – hradu Bran, sídla legendárneho grófa Draculu. Návrat do Brašova, založeného v 13. storočí Rádom nemeckých rytierov, prehliadka historického jadra s radnicou a Čiernou katedrálou, najväčšou cirkevnou stavbou na Balkáne. Prechádzka jednou z najužších ulíc v Európe, Strada Sforii, po prehliadke návrat do hotela a nocľah.

4. deň - raňajky, návšteva mesta Sibiu s romantickým malebným mestským jadrom. Prechádzka Horným mestom s architektonicky zaujímavými budovami smerom k Dolnému mestu s malými farebnými domčekmi. Hlavné námestie, ktorému dominuje majestátny Brukenthalov palác, je zapísané na zozname UNESCO. Odchod do starobylého mesta Alba Iulia, prehliadka centra s pevnosťou a románskou katedrálou s hrobmi Huňadyovcov. Ubytovanie a nocľah.

5. deň - po raňajkách presun do mesta Hunedoara, prehliadka hradu týčiaceho sa nad priemyselnou časťou mesta. História hradu sa spája s rodom Huňadyovcov a pôsobením Mateja Korvína a Gabriela Bethlena a je opradená mnohými legendami a tajomstvami. Transfer a návrat na Slovensko v neskorých večerných hodinách.


V cene je zahrnuté:
doprava luxusným autokarom, 4x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: palivový príplatok 5 EUR, pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc), palivový a emisný príplatok 5 EUR. Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie (vrátane poistenia COVID) KOMFORT 3,70 EUR/os./deň alebo PLUS 4,70 EUR/os./deň, orientačná cena vstupov 180 RON/40 EUR/os. (platba na mieste v RON). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 145 EUR/4 noci, miestenka 10 EUR, príplatok za dvojsedadlo 165 EUR. Nástupné miesta: BA – bez príplatku, NR, TT - 10 EUR, NZ, KN, TO, PN, PE - 15 EUR, TN, ZH, PD, DUB, NM - 20 EUR, BB, ZV, PB, ZA - 25 EUR.

Typ stravy:
raňajky

Dni:
5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Salina Turda | Sighisoara | hrad Bran | zámok Peleš

Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »