Špicbergy

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1122366
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Ocitnite sa s nami vo svete ticha, polárnych výprav, arktickej prírody a vyberte sa s nami za polárny kruh na súostrovie Špicbergy /Svalbard/, ktoré leží na polceste medzi Nórskom a Severným pólom. Pri tejto unikátnej expedícii budete mať jedinečnú možnosť zavítať do najsevernejšie položených miest vo svojom cestovateľskom živote. Tú pravú severskú atmosféru dotvárajú soby a ľadové medvede, tak neváhajte a poďte s nami tam, kde slnko v lete vôbec nezapadá!

 

PROGRAM:

1.Deň ODLET Z VIEDNE DO OSLA

Priamy let do hlavného mesta Nórska – Osla. Následne presun do centra mesta, kde si spravíme prehliadku tohto severského mesta cez pešiu zónu Karl Johans Gate, okolo hlavných budov mesta ako Královský palác, univerzita, národné divadlo a parlament až k modernej domintante mesta – slávnej Opere, ktorá leží až pri fjorde. Ubytovanie v 4* hoteli Scandic Victoria s raňajkami a podobný.


2.deň OSLO A PRESUN NA ŠPICBERGY

Po raňajkách sa presunieme do miesta zimných olympijských hier 1952 – Holmenkollen a vyvezieme sa presklenou lanovkou až na vrchol skokanských mostíkov odkiaľ sa nám naskytne nezabudnuteľný výhľad na mesto. Popoludní sa presunieme na letisko a odlietame 2000km na sever do najsevernejšej osady na svete Longyearbyenu – hlavného mesta Špicbergov/Svalbard. Ubytovanie v 4* hoteli Svalbard Hotell s raňajkami a podobný.


3.deň VÝLET DO BARENTSBURGU

S výhľadmi na krásnu polárnu pustatinu a "ľadový fjord" ISFJORDEN sa vydáme na fakultatívny celodenný výlet loďou do obývanej ruskej baníckej osady BARENTSBURG – mestečko s minimálnym kontaktom so svetom a iba s pár obyvateľmi. Následne sa loďou presunieme k nádhernému ľadovcu ESMARKSBREEN a vychutnáme si obed priamo na lodi. Na večeru sa prejdeme po mestečku a zájdeme do najsevernejšej gurmánskej reštaurácie na svete HUSET, kde budete mať jedinečnú možnosť ochutnať soba, tuleňa, alebo inú lokálnu delikatesu v kombinácii s vínom z ich pivnice s viac než 20 000 fliaš. Ubytovanie v 4* hoteli Svalbard Hotell s raňajkami a podobný.


4.deň PLAVBA DO MESTA DUCHOV - PYRAMIDEN

Dnes sa vydáme na fakultatívnu plavbu do opusteného "mesta duchov" PYRAMIDEN – pôvodne banícke mestečko, ktoré v roku 1998 opustili Rusi – počas prehliadky s miestnym sprievodcom budete maž jedinečnú možnosť vidieť opustené ubytovne, plaváreň, hotel a samozrejme aj najsevernejšiu sochu Lenina – miesto môže pripomínať aj prázdny Prijať pri Černobyle. Počas plavby budete mať jedinečnú možnosť pozorovať nádherné fjordy, ľadovec Nordenskiold a vychutnať si obed na lodi.


5.deň KRÁSY SEVERSKEJ KRAJINY – ÚDOLIE ADVENTDALENE

Tentokrát pôjdeme na fakultatívny výlet na terénnych štvorkolkách do klasickej Špicberskej krajiny a údolia Adventdalene, do údolia tvarovaného ľadovcami a obklopeného horami a zaujímavými kultúrnymi pamiatkami. Uvidíme sobov, polárne líšky a možno aj medvede. Začneme na úpätí hory od uhoľnej bane a pôjdeme až na vrchol hory. Odtiaľ si môžeme vychutnať úžasný výhľad na Adventdalen a Isfjorden. Po tomto nezabudnuteľnom zážitku sa vrátime do mesta na osobné voľno. Možnosť iných fakultatívnych výletov ako kajaky, sledovanie veľrýb a podobne. Ubytovanie v 4* hoteli Svalbard Hotell s raňajkami a podobný.


6.deň ODLET DO VIEDNE

Po raňajkách presun na letisko a následne odlet do Viedne.


CENA ZAHŔŇA:

medzinárodnú letenku z Viedne do Osla, Osla do Longyerbyen, a späť do Viedne vrátane leteckých, bezpečnostných a palivových poplatkov, 5x ubytovanie v dvojlôžkových izbách s raňajkami v 4* hoteloch slovenský sprievodca počas celého zájazdu poistenie insolventnosti


PRÍPLATKY:

jednolôžková izba – 590€ poistenie UNION – od 2,00€/osoba/deň fakultatívny výlet do Barentsburgu s obedom – 169€/osoba fakultatívny výlet do Pyramiden s obedom – 169€/osoba fakultatívny výlet – štvorkolky od 90€/osoba predĺženie pobytu v Osle – 100eur/deň iná ako príručná batožina privátny jednosmerný transfer z Bratislavy – 60eur/ ostatné mestá na požiadanie

Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Krajiny

Zobraziť všetky »

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »