Víkend v Belehrade

Destinácia: Srbsko, Belehrad
Kód zájazdu: 1284614
Cena od: 465 €
Príplatky od: 200 €
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy

Výber termínu

29.03.2024 4 dni Last Minute 465 € +200 € odlet: Viedeň letecká
09.05.2024 4 dni First Minute 465 € +200 € odlet: Viedeň letecká
20.06.2024 4 dni First Minute 465 € +200 € odlet: Viedeň letecká
19.09.2024 4 dni First Minute 465 € +200 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Belehrad by nemal chýbať na zozname Slovákov, lebo nás spája nie len riekou, ale aj spoločnou históriou. Ponorte sa do starobylého a predsa mladého Belehradu, mesta, kde sa východ a západ stretávajú a spájajú. Jazvy po búrlivom historickom osude sú viditeľné, ale nedokážu zatemniť jeho podstatnú krásu. Čaro Belehradu spočíva v pulzujúcich uliciach, kde sa minulosť a súčasnosť eklekticky prelínajú, ale aj na zelených kopcoch a mohutných riekach, ktoré ukrývajú nádherné zákutia. Zistite, prečo je Belehrad známy ako mesto na jednom z najkrajších miest na svete  a vypočujte si mnoho zaujímavých príbehov, ktoré vám musí povedať. Mnohí poznajú Belehrad aj skrz tzv. Coca-Cola komunizmus a slávneho diktátora Tita, ktorého mauzóleum navštívite v rámci návštevy Múzea Juhoslávie. Samozrejme, že mu je venovaná veľká časť expozície, veď tvoril nemalú kapitolu nedávnej histórie. Počas zájazdu vám však ukážeme ešte viac a to múzeum Nikolu Teslu, na ktorého sú Srbi právom hrdí. V múzeum uvidíte jeho vynálezy a dozviete sa viac o jeho živote. Belehrad nie len história a architektúra, ale prináša mnoho príjemných miest na posedenie a ochutnanie miestnej kuchyne, kaviarne, kníhkupectvá a množstvo parkov. Objavte Belehrad spolu s nami počas 4 dňového zájazdu!

Program
1. deň   Príletový deň, uvítanie v destinácií, voľný čas, večerná srbská hostina

Prílet do Belehradu
Privítanie na letisku a transfer do hotela
Ubytovanie v hoteli
Počas cesty autobusom vám sprievodca porozpráva úvodné slová o Belehrade.
Voľný čas
Podvečer presun do mesta na ulicu Skardarlija, ktorá je známa tradičnými srbskými reštauráciami, bohémskym životom a živou hudbou. Po krátkej prechádzke vaše kroky povedú do tradičnej reštaurácie na pravú srbskú hostinu, kde ochutnáte sarmu, kajmak, prebranac, delikatesu Karadjordjeva snicla a mnoho iného. Na prípitok nevynecháte pravú srbskú slivovica, vraj najkvalitnejšia pálenka na svete, ktorá sa vyrába práve tu.
Návrat do hotela

2. deň   Pešia prehliadka centra hlavného mesta, Múzem Nikolu Teslu, voľný čas
Raňajky v hoteli
Po raňajkách sa ako skupina vydáte na pešiu prehliadku centra hlavného mesta Srbska. Prejdete sa po niekoľkých centrálnych námestiach, ktoré nie sú až tak ďaleko, ako napr. Námestie republiky, Študentské námestie, Terazije, Srbský parlament, Kostol sv. Marka a vypočujete si príbehy o moderných srbských dejinách od 19. storočia, tzv. dejiny po osmanskom období.
Poslednou zastávkou skupiny v tento deň bude Múzeum Nikolu Teslu v Belehrade, kde vám miestni sprievodcovia/kurátori múzea ukážu niektoré z jeho patentov a vypočujete si príbeh o tomto výnimočnom srbskom vedcovi.
voľný čas 

3. deň   "Coca-Cola komunizmus", návšteva Juhoslovanského historického múzea, degustácia vína
Raňajky v hoteli
Dnes sa naučíte niečo o fenoméne “Coca-Cola komunizmus”
Na tejto prehliadke si vypočujete veľmi zaujímavý príbeh o autentickom druhu socializmu, ktorý sa odohrával len v Juhoslávii po 2. svetovej vojne, a nahliadnete do života Josipa Broza Tita, ktorého mauzóleum navštívite v komplexe Juhoslovanského historického múzea. Na spiatočnej ceste si urobíte ešte niekoľko zastávok v centre mesta. Zastávky ako Juhoslovanské divadlo činohry bolo založené po 2. svetovej vojne a stále je jedným z najlepších v Belehrade. Študentské kultúrne centrum bolo jedným z miest, kde prvé juhoslovanské rock’n’rollové kapely hrali túto západnú hudbu, ktorá nebola povolená za železnou oponou.
Po prehliadke ochutnáte niektoré z najlepších srbských vín na degustácii vo veľmi útulnej vinotéke.

4. deň   Pevnosť Kalemegdan, odlet domov
Raňajky v hoteli
Po raňajkách začnete prehliadku pevnosti Kalemegdan. Je najstaršou časťou mesta. Jej poloha je na sútoku dvoch veľkých európskych riek. Vypočujete si príbehy o rímskej antike a stredovekom srbskom panovníkovi, ktorý sa k tomuto miestu dostal len vďaka diplomacii a tiež histórii v osmanskej a rakúsko-uhorskej dobe. Existuje niekoľko podzemných miest, ktoré stojí za to vidieť, ako je sklad strelného prachu, umelá jaskyňa vytvorená v 18. storočí a slávna rímska studňa, ktorá skrýva strašidelné príbehy z minulosti.
Transfer na letisko a odlet domov

*Poradie aktivít v programe sa môže meniť v závislosti od času príletu/odletu (letecká spoločnosť má právo meniť časy letov).
**CK má právo na zmenu hotela, úpravu programu, za predpokladu adekvátnej náhrady a zrozumiteľného ohlásenia účastníkom zájazdu.

Na vstup do Srbska nie sú potrebné víza, postačuje Vám aj občiansky pas. Platnosť cestovného pasu/OP musí byť pri vstupe i výstupe do/z destinácie.

Cena zahŕňa
ubytovanie s raňajkami
sprievodca "v slovenskom/českom jazyku"
všetky exkurzie a vstupy podľa programu
transfery v destinácii
tradičná srbská večera
degustácia vína

Cena nezahŕňa
spiatočná letenka od 200€/osoba
cestovné poistenie Balík A1 pandemic (krytie COVID-19): 16€ osoba/pobyt
alebo cestovné poistenie Balík A1 základný: 12€ osoba/pobyt

Belehrad

Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Kurzový lístok