Drážďany a Moritzburg - Vianočné trhy a Popoluškin zámok

Destinácia: Nemecko, Sasko
Kód zájazdu: 1330349
Cena od: 79 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Zábava
Jednodňové zájazdy
Advent

Výber termínu

07.12.2024 2 dni First Minute 79 € +0 € autobusová
14.12.2024 2 dni First Minute 79 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Kto miluje Vianoce, musí milovať Drážďany. Najstarší adventný trh v Nemecku je práve v Drážďanoch a má jedinečnú atmosféru, kvôli ktorej nepochybne patrí medzi najnavštevovanejšie adventné mesto Nemecka.
Prvý adventný trh (Dresdner Striezelmarkt) sa konal už roku 1434. V ich mene môžeme vycítiť slovíčko “droždie”. To sa totiž používa pri pečení slávnej drážďanskej štóly! Symbolom trhu je okrem vianočného stromčeka, rozprávkového hradu a zdobeného oblúku aj 14 metrov vysoká vianočná pyramída, ktorá sa dokonca dostala do Guinessovej knihy rekordov. Drážďany však nezaujmú len milovníkov adventných trhov a nákupov (Almarkt Galerie, Prager Strasse). Prídu si tu na svoje aj obdivovatelia krásnej architektúry a nadšenci pre históriu (Frauenkirche, Hofkirche, Zwinger, Semperova opera). Vďaka architektonickému pôvabu a prírodnej polohe sa im hovorí “Florencia na Labe”.

A kto by nepoznal typickú vianočnú rozprávku "Tri oriešky pre Popolušku"? 
Všetci ju dôverne poznáme a mnohí z nás pomaly i naspamäť. Navštívime prekrásny zámok Moritzburg, kde sa natáčala táto obľúbená rozprávka. Práve tu Libuša Šafránková tancovala svoj prvý Popoluškin bál v legendárnych šatách so závojom. Budete sa môcť prejsť po schodisku, kde Popoluška stratila svoju slávnu črievičku. Romantickosť tohto miesta zvýrazňuje aj okolie s umelo vytvorenými rybníkmi, v ktorých sa tento barokový klenot pôvabne zrkadlí. Hodnota zámku však nespočíva iba v rozprávke, ale nachádza sa tu i drahocenný porcelán, nábytok a maľby, ktoré sú dodnes nemými svedkami dvornej kultúry bývania a stolovania v 18. storočí.

Program zájazdu:
Odchod v skorých ranných hodinách do Moritzburgu, kde si pozrieme zámok a môžeme sa na chvíľu cítiť ako Popoluška či princ. Odtiaľ sa presunieme do Drážďan. Po krátkej prehliadke mesta sa už môžeme naplno ponoriť do úžasnej vianočnej nálady a vychutnať si čaro adventu a najkrajších Vianočnych trhov Nemecko. Príchod na Slovensko v skorých ranných hodinách.

V cene je zahrnuté:
• doprava luxusným klimatizovaným autobusom
• prehliadka so sprievodcom
• zákonné poistenie v znení zákona 170/2018 Z. z.

V cene nie je zahrnuté:
• komplexné cestovné poistenie (možnosť poistiť sa cez CK za zvýhodnených podmienok v poisťovni UNIQA: 2,80 € / deň do 70 rokov, 3,80 € / deň nad 70 rokov)
• prípadné vstupy do múzeí, pamiatok, atď. (individuálne viď nižšie)
• odporúčané vreckové 40 €
• poplatok za miestenku (môžete si určiť presné miesto v autobuse) - 5 €
• poplatok za vstup a parkovné turistického autobusu - rozpočítané na počet miest v autobuse - 5 €
(Pozn.: Výška vreckového je vyslovene odhadovaná, zahŕňa len približnú výšku vstupného do pamiatok, múzeí, príp. cenu lokálnej prepravy, no nezahŕňa individuálne nákupy v obchodoch, nákup suvenírov, reštaurácie a pod.)

Možné výdavky na vstupy (ceny sú orientačné a môžu sa meniť, hradia sa na mieste):
• vstupné do Moritzburgu - 8,50 €

Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »