Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu

Pohľad na mesto Tbilisi Gruzínsko - pohľad na most Gruzínsko - most v meste Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- pamiatky a architektúra Pohľad na most mieru Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- pamiatky a architektúra Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- stánky s jedlom Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- mesto Pohľad na most mieru Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu-príroda Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- pamiatky a architektúra Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- pamiatky a architektúra Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- pamiatky a architektúra Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- mesto Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- mesto Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- pohľad na mesto Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- obrazy Gruzínsko - skryté poklady Kaukazu- obrazy
Destinácia: Gruzínsko
Kód zájazdu: 1333809
Cena od: 1 449 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

31.05.2024 8 dní First Minute 1 449 € +0 € odlet: Viedeň letecká
24.09.2024 8 dní First Minute 1 598,80 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
8-dňový letecký zájazd

Úvod:
Svieže, farebné a podmanivé je gruzínske Tbilisi, ktorého čaru veľmi ľahko podľahnete. Ku tomu z každej svetovej strany gruzínske tradície plné kláštorov, kostolov ale aj chutnej kuchyne či svetoznámeho vína. Starobylé náboženské centrá, archeologické skvosty ako skalné mesto Uplistsikhe, "plačúce steny" a "mesto lásky" Sighnaghim, či majestátne horstvo dvíhajúce sa do výšky 5000 m sú gruzínske divy.

Program:

1. deň:
Odlet Viedne do Gruzínska.

2. deň:
Prílet v skorých ranných hodinách, transfer do hotela, odpočinok po ceste. Po raňajkách začneme náš program. Tbilisi, nádherné mesto, ktoré je plné malebných uličiek a farebných domčekov v kontraste s modernou architektúrou veľkomesta. Začneme pri kostole Metekhi, prejdeme k židovskej synagóge, pozrieme si katedrálu Sioni, most Mieru, kostol Anchiskhati, mešitu Ateshka, monument Matka Gruzínska. Lanovkou sa vyvezieme k pevnosti Narikala. Vystúpime na svätý vrch Mtatsminda, zaujme nás jedinečná architektúra sírnych termálnych kúpeľov (vstup je možný v predposledný deň programu za poplatok). Navštívime najväčší kostol Sameba (Svätá Trojica), kostol je hlavnou gruzínskou ortodoxnou katedrálou a zároveň najväčšou náboženskou stavbou v krajine. Prejdeme sa hlavnou ulicou Rustaveli Avenue a starobylou ulicou Shardeni v centre hlavného mesta s množstvom nočných barov, malých galérií či reštaurácií.

3. deň:
Mesto Mtskheta je jedno z najstarších miest v Gruzínsku a zároveň starobylým náboženským centrom krajiny. Leží v provincii Kartli a na sútoku riek Aragvi a Mtkvari. Navštívime kláštor Jvari pri meste Mtskheta – gruzínsky ortodoxný kláštor zo 6. storočia, ktorý je zapísaný do svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Názov v preklade je Kláštor kríža. Katedrála Svetitskhoveli. Dostaneme sa i do mesta Gori, kde sa narodil Stalin. Aj keď sa môže zdať, že názov mesta je z ruského „gory“, je to gruzínske slovo, ktoré v preklade znamená „vrch“. Uplistsikhe je prehistorické skalné a jaskynné mesto – jedna z najstarších archeologicky doložených obytných lokalít v Gruzínsku. Návrat do Tbilisi.

4. deň:
Sighnaghi – „mesto lásky“ sa nachádza v najvýchodnejšom regióne Gruzínska Kakheti a je administratívnym centrom okresu Sighnaghi. Je známe výrobou kvalitných vín a tradičných kobercov. Mesto a jeho okolie je tiež známe jedinečnou prírodou a bohatstvom historických pamiatok. Navštívime kláštor St. Nino – osvietenkyňa Gruzínska z roku 338, ktorá kázala kresťanstvo a zaviedla v krajine kresťanskú vieru. Tsinandali, sídlo rodiny Chavchavadze, ktorá bola v 19. st, známou gruzínskou aristokraciou. Prejdene sa po nádhernej záhrade, ktorá nás privedie priamo do bývalého sídla známeho básnika. Navštívime aj miestne vinárstvo. Ubytovanie v hoteli v Telavi.

5. deň:
Pozrieme si jednu z najvýznamnejších architektonických pamiatok Gruzínska v Gremi, ktoré bolo v 16. a 17. storočí prosperujúcim hlavným mestom kráľovského regiónu Kakheti. Katedrála Alaverdi. Na obed sa zastavíme v miestnej rodine, kde sa dozvieme niečo o gruzínskych tradíciách, ochutnáme tradičné jedlo, naučíme sa robiť tradičnú cukrovinku Churchkhela, ochutnáme tradičné víno a nápoj Chacha.  Návrat do Tbilisi.

6. deň:
Cesta nás povedie k hore Kazbegi (5033 m). Jedno z posledných miest, ktoré navštívime je kostol a hrad Ananuri z 13. st. Sídlo bolo využívané panovníkmi z regiónu Aragvi a bolo dejiskom mnohých bitiek. Po ceste návšteva „plačúcej steny“. Gergeti Trinity Church, kostol Najsvätejšej Trojice pri obci „Gergeti“ sa nachádza na pravom brehu rieky „Chkheri“, v nadmorskej výške 2 200 m. Večera v reštaurácii – ochutnávka gruzínskej národnej kuchyne.

7. deň:
Voľno v hlavnom meste. Možnosť fakultatívnych aktivít: návšteva sírnych termálnych kúpeľov s terapeutickými vlastnosťami. Kúpele sú postavené na mieste, kde sírne potoky pramenia zo srdca zeme a majú terapeutickú povahu s konštantnou teplotou 38 – 40 °C. Možnosť návštevy trhu. Tu môžete získať staré koberce, maľby či iné zaujímavé artefakty ako spomienku na Vašu návštevu. Návrat na ubytovanie.

8. deň:
V závislosti od letových časov transfer na letisko, odlet do Viedne.


Ubytovanie:
3* hotely

Stravovanie:
Raňajky, 3x obed, 2x večera

Doprava:
Letecká

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Viedne s prestupom vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfery BA - letisko - BA. Miestne transfery. Ubytovanie v 3* hoteloch s raňajkami. 3x obed, 2x večeru. Vstupy podľa programu. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Prepitné pre miestnych vodičov a sprievodcov 60 € / osoba (vyzbiera sprievodca po prílete). Stravu a nápoje nezahrnuté v programe. Vstupné do sírnych kúpeľov. Cestovné poistenie.

Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »