Kodaň - najštastnejšie mesto na svete

Destinácia: Dánsko
Kód zájazdu: 1309583
Cena od: 1 011,05 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

13.09.2024 4 dni First Minute 1 011,05 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
4 - dňový letecký zájazd


Perex:
Nechajte sa zlákať dánskou Kodaňou cez jej Malú morskú pannu, ktorá je nielen symbolom mesta, ale aj celej krajiny, pivom Tuborg a Carlsberg. Užite si najdlhšiu pešiu zónu sveta Stroget s obchodmi, námestia a trendy kaviarne, kanál Nyhavn obklopený typickými štítovými domami a romantickú plavbu po kanáloch. Očarí vás aj starodávne mesto Roskilde s bazilikou z červených tehál, ktorá je 500 rokov pohrebným miestom kráľov a kráľovien, najkrajší dánsky zámok Frederiksborg, či Hamletov zámok Kronborg pri meste Elsinor.


1. deň:
Prilietame do mesta, ktoré bolo kedysi hlavným mestom troch štátov, do Kodane. Pešou prehliadkou spoznáme kodanské ulice, najdlhšiu pešiu zónou sveta Stroget, na ktorej je vždy čulý ruch, Radničné námestie, kde pulzuje život a je skutočným srdcom mesta. Nevynecháme kanál Nyhavn, vybudovaný pre prístup obchodníkov do centra. Dnes je v obkolesení štítových domova trendy kaviarní. Nezabudnuteľný zážitok získame plavbou po miestnych kanáloch, bez ktorých by nebola Kodaň kompletná. Uvidíme Kráľovský zámok Amalienborg, nádherný Frederikov Mramorový kostol, najkrajšiu kodanskú fontánu Gefion a neujde nám tiež symbol mesta, Malá morská panna. Na konci dňa fakultatívne navštívime jeden z najstarších zábavných parkov sveta, a to Tivoli.

2. deň:
Počas cesty po ostrove Sjaelland sa zoznámime s históriou Dánska. Ráno nás privíta starodávne mesto Roskilde, kde sa nachádza katedrálas hrobmi 37 kráľov a svet vikingského života budeme obdivovať v Múzeum Vikingov. V štýle holandskej renesancie sa nám predstaví krásny zámok Frederiksborg, postavený v na troch ostrovoch jazera Slotso. A keďže je tiež domovom historického múzea, sledovať budeme 500 rokov dánskych dejín cez umenie, nábytok a sochy. Zastavíme sa aj pri letnej rezidencii dánskej kráľovskej rodiny, zámku Fredensborg. Stredovekom pôsobiaci Helsingor nás uchváti hradom Kronborg, kde najznámejším obyvateľom bol Hamlet, hlavný hrdina hry Williama Shakespeara. Poobede nastavíme kurz späť do Kodane. Snáď každé mesto má svoje typické symboly. Kodaň ich má hneď niekoľko, a jednou z nich je bezpochyby štvrť Christiania, pričom sa vrátime v čase do minulého storočia. Polorozpadnuté domy pomaľované grafitmi, pouličné lampy s vlajúcimi umelými kvetinami, kde život tepe svojim rytmom, no my budeme na chvíľu jeho súčasťou.

3. deň:
Dnes vstúpime do sveta umenia a to priamo v Kráľovskej akadémii. Úžasný zámok Christiansborg na ostrovčeku Slotsholmen v centre Kodane sa nám ukáže v celej svojej 800 ročnej kráse a Carlsbergova glyptotéka zas nadchne milovníkov krásneho umenia, ktorú tvorí osobná zbierka Carla Jacobsena, syna zakladateľa pivovarov Carlsberg. Vychutnáme si pohľad z Okrúhlej veže, kam sa dostaneme po šikmej plošine. V srdci Kodane spoznáme Zámok Rosenborg s trblietavými korunovačnými klenotmi a obrazmi pohnutého osudu niekdajšej kráľovskej rodiny z 18. storočia. Prejdeme si Národnú galériu, navštívime kostol Krista Spasiteľa a druhú najstaršiu severskú univerzitu. V najstaršej kodanskej krčme ochutnáme národný alkohol Akvavit alebo pivo Tuborg.

4. deň:
Doprajeme si individuálne voľno a odletíme do Viedne.

Ubytovanie:
3x v hoteli 3*

Stravovanie:
3x raňajky


Poznámka:
Zmena odletových miest, letových časov a programu vyhradená.

Doprava:
Letecká

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Transfer letisko - hotel - letisko. 3x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*. Autokar počas druhého dňa zájazdu. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Prepravu počas pobytu v Kodani okrem uvedeného. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.




Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »