Malta - azúrový ostrov

Destinácia: Malta
Kód zájazdu: 1160298
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Pobytovo-poznávacie

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

TV sauna wellness, spa bazén vnútorný fitness centrum animačný program internet, WiFi klimatizácia bazén

Malta dokáže poblázniť aj toho najnáročnejšieho turistu. Väčšinu času tu budete pozitívne naladený k čomu dopomôže slnečné počasie, nevšedná príroda a azúrovo modré lagúny a more. Ak je pre vás Malta akousi záhadou na mape, tak exkurzie napr. do hlavného mesta Valetta vám predstavia bohatú maltskú históriu, architektúru a tiež sa dozviete o živote na ostrove dnes. Tento ostrov láka turistov, ale aj filmárov. Vedeli ste, že filmová verzia Pepka námornika sa natáčala na Malte a ostal tu celý Pepkov svet, ktorý môžete navštíviť? Miestna kuchyňa neponúka špenát, ale miestne špeciality z morských plodov a králikov. Vyberte sa s nami na skvelý zajazd na 5 alebo 8 dní! Výber je na vás!

Stačí vám občiansky preukaz alebo cestovný pas na vstup na Maltu.

Program
1. deň
Prílet na Maltu
Privítanie sprievodcom na letisku
Naše objavovanie Malty začne hneď po prílete a naše kroky povedú do Mdiny tzv. Tichého mesta a Rabatu. Mdina prekvitala v období antiky, až po stredovek a celé stáročia bola domovom šľachty. Počas exkurzie sa dozviete prečo ju prezývajú tichým mestom. A nevynecháme ani slávnu Mdinskú katedrálu. Mesto je na zozname UNESCO. Pokračovať budeme do Rabatu, ktoré je obkolesené obrannými múrmi a bastilami. Veď v preklade Rabat znamená pevnosť. Rabat bol istého času domovom Rimanov a zachovalo sa po nich mnoho pamätníkov a zrúcanín. Najznámejšou pamiatkou sú katakomby sv. Pavla, ktoré navštívime a dozvieme sa o živote Rimanov na Malte.
Ubytovanie v hoteli
Večera v hoteli

2. deň
Raňajky v hoteli
Exkurzia do Valetty – dnešný deň začneme návštevou hlavného mesta Malty. Valettu založili v roku 1556 na želanie veľmajstra rádu maltézskych rytierov, francúza Jeana de la Valette. Mesto je nádhernou ukážkou prepojenia vojenskej architektúry, barokového umenia a krásnych výhľadov na azúrové more. Niet divu, že je na zozname UNESCO. Počas exkurzie nevynecháme katedrálu sv. Jána a Horné záhrady Barrakka. Potešíme aj mlstné jazýčky, lebo ochutnáme miestnu tradičnú špecialitu Pastizzi. Máme pre vás pripravený aj 5D zážitok o histórii Vallety a mnoho iného.
Voľný čas vo Valette
Návrat do hotela
Večera v hoteli

3. deň
Raňajky v hoteli
V tento deň zistíte prečo je Malta azúrový ostrov
Exkurzia na Gozo a Ggantija – ak sa pýtate, čo je Gozo, tak je to sesterský ostrov Malty a má len 67km2. Obýva ho okolo 37 000 obyvateľov a najväčším mestom je Viktória. Ostrov si dokázal po celé stáročia zachovať autentickosť a jedinečnú atmosféru. Navštívime tu záliv Ramla s jeho červenými plážami, kde sa skrýva jaskyňa Calypso. Podľa Homéra v nej nymfa Calypso 7 rokov väznila Odysea. Budeme pokračovať do Ggantija chrámu – prehistorický chrám, ktorý je jedným z najstarších na svete. Jeho stavba sa datuje 3600-3400 rokov pred našim letopočtom. Ďalšou zastávkou bude bazilika Ta’Pinu – bazilika požehnanej panny. Bazilika je pútnickym miestom a svojho času ju navštívil aj pápež Ján Pavol II. Obedovať budeme v malebnej rybárskej dedinke Xlendi. Návštevu ostrova zakončíme hlavným mestom Goza, Viktóriou (miestny ho volajú Rabat – historický názov mesta).
Návrat na Maltu
Večera v hoteli

4. deň
Raňajky v hoteli
V tento deň naše kroky povedú do Mdiny tzv. Tichého mesta a Rabatu. Mdina prekvitala v období antiky, až po stredovek a celé stáročia bola domovom šľachty. Počas exkurzie sa dozviete prečo ju prezývajú tichým mestom.  Mesto je na zozname UNESCO. Pokračovať budeme do Rabatu, ktoré je obkolesené obrannými múrmi a bastilami. Veď v preklade Rabat znamená pevnosť. Zastavíme sa v mestečku Mosta, kde navštívime kostol s treťou najväčšou kupolou na svete. Kostol je výnimočný, lebo sa v ňom stal skutočný zázrak počas 2. svetovej vojny, ale viac už na mieste.
Fakultatívna exkurzia na rodinnú farmu a vinárstvo-na tejto očarujúcej farme sa nedozviete len o živote a hospodárení na tomto ostrove, ale aj ochutnáte olivy, chlebík, paradajky, syr či pomazánky a to všetko pri skvelom víne. Prevedú vás vinohradom a výklad vám spraví majiteľ a zároveň bývalý profesor biológie a chémie, ktorý ručí za kvalitu ich výrobkov. Atmosféra ako z filmu.
Voľný čas
Večera v hoteli

5. deň
Raňajky v hoteli
V tento deň sa vyberieme na prieskum južnej časti ostrova. Našou prvou zastávkou bude sústava jaskýň  Blue Grotto (Modrá jaskyňa). Podľa legendy boli tieto jaskyne domovom nýmf. Ak to nám to počasie dovolí môžeme ísť do vnútra jazkýň na loďke. Potom pôjdeme do chrámu Hagar Qim. Hagar Qim je najznámejším chrámom na Malte z obdobia megalitických chrámov a objavili ho v roku 1839. Bolo tam urobených niekoľko zaujímavých objavov ako megalit o hmotnosti 57 ton či objavenie niekoľkých okrúhlých sošiek, ktoré predstavujú bohyňu plodnosti. Exkurziu ukončíme v Marsaxlokk. Je to rybárska dedinka, kde si môžete odfotiť typické maltské rýbarske loďky, tzv. luzzu. Na loďkách je vyobrazené oko Osirisa.
voľný čas
večera v hoteli

6. deň
Raňajky v hoteli
Večera v hoteli
Noc v hoteli

7. deň
Raňajky v hoteli
Večera v hoteli
Noc v hoteli

8. deň
Raňajky v hoteli
Večera v hoteli
do 12:00 check out
odlet domov

Poznámka:
Poradie dní v programe sa môže meniť v závislosti od presného času odletu a príletu do destinácie
*zájazd sa uskutoční pri obsadení 5 osobami (maximálny počet osôb je 22)

Ubytovanie:
DB Hotel San Antonio 4* sa nachádza na ostrove Malta iba 15 km od Valletty, hlavného mesta, a 16km od letiska. Hotel má skvelú polohou a mestrskou hromadnou dopravou sa dostanete za niekoľko minút do všetkých populárnych miest ako Valletta, Rabat, Mdina či iné. Hotelovým hosťom je k dispozícii wellness, vonakajšie a vnúttorné bazény a hotelová pláž s lehátkami. Okrem bufetového stravovania budete mať k dispozícii wifi, 24 hodinovú recepciu a animačný program.

Hotel Santana 4*
Hotel ponúka panoramatický výhľad na okolie a strešný bazén s výhľadom na more a krajinu v zálive St. Paul’s. Prímorská promenáda je vzdialená 150 metrov.Všetky izby majú TV, klimatizáciu a súkromnú kúpeľňu. Väčšina izieb má balkón. Vo všetkých priestoroch môžete využívať bezplatné Wi-Fi pripojenie na internet. Hotelová záhrada ponúka vonkajší bar, kde si oddýchnete pri živej zábave. V hoteli nájdete krytý bazén s hydromasážou, saunu a posilňovňu. Počas pobytu si môžete taktiež dopriať kozmetické procedúry.Hotel má reštauráciu, kaviareň a strešný bar pri bazéne s panoramatickým výhľadom na more.
Zastávky verejných autobusov premávajúcich z mesta Qawra do všetkých častí ostrova Malta sú neďaleko.
Prímorská promenáda s mnohými obchodmi, barmi a reštauráciami sa nachádza len pár minút chôdze od hotela. Piesočnatá pláž a skalnatá pláž sú vzdialené necelých 5 minút chôdze.Národné akvárium na Malte nájdete 600 metrov od hotela.

Azur Hotel by ST Hotels 3*+

Ubytovacie zariadenie Azur Hotel by ST Hotels sa nachádza v meste Il-Gżira a ponúka reštauráciu, fitnescentrum, bar a spoločenskú miestnosť. Tento 3-hviezdičkový hotel ponúka recepciu s nepretržitou prevádzkou a službu concierge. K dispozícii je aj bezplatné Wi-Fi a za príplatok je možné zabezpečiť parkovanie na súkromnom parkovisku.Hostia sa môžu ubytovať v klimatizovaných izbách s písacím stolom, rýchlovarnou kanvicou, chladničkou, trezorom, TV s plochou obrazovkou, balkónom a súkromnou kúpeľňou so sprchovacím kútom. Všetky izby v hoteli sú vybavené posteľnou bielizňou a uterákmi.Ráno sa podávajú kontinentálne raňajky alebo raňajky formou bufetu.Pláž Balluta Bay je od hotela vzdialená necelý 1 km a Maltská univerzita sa nachádza vo vzdialenosti 2,8 km.

DB Seabank Hotel 4*
DB Seabank Hotel sa nachádza 2 minúty chôdze od pláže v pokojnej lokalite mesta Mellieha, neďaleko zálivu L-Ghadira. Ponúka vám krytý a vonkajší bazén, wellness centrum a viacero možností stravovania. V 4-hviezdičkovom rezorte db Seabank navštívte wellness centrum a množstvo kokteilových barov a reštaurácií. Bezplatne môžete relaxovať v saune, tureckom kúpeli a vo vírivke.
Vo všetkých izbách rezortu db Seabank je vám k dispozícii bezplatné Wi-Fi pripojenie na internet, zariadený balkón, klimatizácia a satelitná TV. Z izieb sa môžete pokochať výhľadom na okolitú krajinu alebo more. Vo všetkých izbách môžete bezplatne využívať príslušenstvo na prípravu čaju alebo kávy.V cene ubytovania je zahrnuté stravovanie v reštauráciách na mieste. Vychutnajte si predjedlá, grilované špeciality, pizzu a dezerty. Ráno sú pre vás pripravené raňajky formou bufetu s cereáliami, údeninami, jogurtom, dánskym pečivom a ovocnými šťavami. V ponuke sú aj kompletné anglické raňajky.
Personál rezortu pripravuje počas celého roka zábavný program. Deti od 4 do 11 rokov sa môžu každý deň zabaviť v detskom klube. Personál vám kedykoľvek poskytne užitočné turistické informácie.
Z autobusovej zastávky pred hotelom premávajú spoje do všetkých častí Malty, na letisko a do hlavného mesta Valletta vzdialeného 25 km.

Cena zahŕňa
- ubytovanie v hoteli 4* s polpenziou, možnosť doplatku za all inclusive

- všetky vstupy do pamiatok počas programu
- všetky transfery počas exkurzií
- slovensky hovoriaci sprievodca
- vstup do vonkajšiieho a vnútorného bazénu, sauny, fitness centrum
- animačný program v hoteli podľa aktuálnej ponuky
- odlet a návrat Bratislava

Cena nezahŕňa
- spiatočná letenka od 150€
- cestovné poistenie 2,50€/osoba/deň alebo cestovné poistenie Pandemic 4€/deň/osoba
- fakultatívna exkurzia ochutnávka vína a miestnych produktov na miestnej farme - 35€

- osobné výdavky

Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »