Nádherné Bavorské zámky a príbeh kráľa Ludwiga II.

Destinácia: Nemecko, Bavorsko
Kód zájazdu: 1303532
Cena od: 199 €
Príplatky od: 7 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

03.08.2024 2 dni First Minute 199 € +7 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Spoznajte s nami rozprávkové zámky, nádhernú alpskú prírodu a zaujímavý životný príbeh kráľa Ludwiga II, ktorý je plný kontrastov, záhad a irónie. Dôkazom toho je i zámok Neuschwanstein, ktorý mal slúžiť ako súkromná skrýša, ale v súčasnosti ho denne oblieha tisíce turistov a dá sa povedať, že je snáď najslávnejším zámkom na svete.
Zámok bol založený na kráľových snoch z detstva a inšpiroval Walta Disneyho, ktorý ho využil ako predlohu vo svojich rozprávkach. Budete mať možnosť vidieť najhonosnejšie a najznámejšie zámky na svete – zámky Ludwiga II., ktorého poddaní nazývali "rozprávkový kráľ", ale pre ministrov zostával len "šialeným kráľom". Nenávidel spoločenské povinnosti na dvore, bol rezervovaný, hanblivý a mal málo priateľov. Ľudia ho však milovali pre jeho kráľovské výstrelky a zbožňovali, keď sa kráľ len-tak podelil o svoj obed s drevorubačom, porozprával s pastierom dobytka a zapadol medzi svojich poddaných.
Odhaľte  pikošky zo života tohto výstredného panovníka a vydajte sa na cestu príbehom, ktorý je akoby vystrihnutý z filmu. Milovníci prírody sa nebudú vedieť nabažiť nádherných hôr, dotyku Álp, lesov a malebných dediniek. Bavorsko bolo odjakživa iné ako zvyšok Nemecka a každý kto ním raz prešiel, si to po čase uvedomí.

Program :
1.deň :
odchod zo Slovenska v skorých ranných hodinách. V doobedňajších hodinách dorazíte do Prienu, odkiaľ sa loďkou preveziete cez jazero Chiemsee, ktoré je tretím najväčším v Nemecku. Domáci mu nepovedia inak ako "Bavorské more". Prvou zaujímavou zastávkou bude zámok Herrenchiemsee, ktorý leží uprostred ostrova Herreninsel.
Zámok vo svojej neskutočnej nádhere prekonáva svoj vzor – zámok vo Versailles. Ohromia vás prepychové komnaty, zrkadlová sála, porcelánové kvety vo váze, stolček "prestri sa" a množstvo fontán a nádherné záhrady.
Po prehliadke zámku a prechádzke po areáli sa loďkou preplavíte do Prienu, odkiaľ bude Vaša cesta pokračovať k ďaľšiemu  malebnému zámku Linderhofu, ktorý bol najobľúbenejším zámkom Ludwiga II.
Očarí vás zámocký park, ktorý je súčasťou lesa a prepychové komnaty. Z tohto romantického zámočku sa autobusom odveziete do hotela, kde sa ubytujete. Nocľah.

2.deň :
po raňajkách vás autobus odvezie do Schwangau a tu navštívite dva zámky. Prvým bude zámok Hohenschwangau, kde kráľ strávil svoje detstvo. 
Čerešničkou na torte bude pre vás slávny zámok Neuschwanstein, ktorý bol založený na kráľových snoch z detstva. Zámok je tak prepracovaný a dokonalý, že sa zdá skoro nemožné, že ho postavili ľudské bytosti.
Tu, na jednom z najčarovnejších miest sveta, obklopený kúzelným zámkom, majestátnou krásou prírody a vtiahnutý do príbehu o Ludwigovi II. si položíte otázku, či ste sa náhodou nestali súčasťou rozprávky.
Zážitkom bude pre vás aj most Marienbrücke nad roklinou, odkiaľ sa Vám vynorí na zámok pekný výhľad na fotenie. Ale ako sa hovorí, každej rozprávke je koniec a tak bude aj nášmu zájazdu. Na Slovensko zo Schwangau vyrazíte približne o 15:30 hod.. Príchod na Slovensko v neskorých večerných hodinách.

Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
1 x ubytovanie v hoteli 3*
1 x raňajky
služby overeného sprievodcu CK
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 7 € / osoba ( môžete si vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
príplatok za jednolôžkovú izbu 50 € / osoba
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
prípadná pobytová taxa v hoteli cca 2 € 
povinný vstupný poplatok turistického autobusu za prejazd Nemeckom 7 € / osoba  ( rozpočítaný na počet miest v autobuse )
nástupné miesta a príplatky:
Nitra 9 € (garantovaný zvoz)
Sereď 9 € (garantovaný zvoz)
Trnava 9 € (garantovaný zvoz)
Bratislava 0 € (garantovaný zvoz)
Všetky nástupné miesta budú realizované
obojsmerný lístok na loď na ostrov Herreninsel 8,50 € / dospelá osoba 5,10 EUR / deti od 6-15 rokov
zámok Neuschwanstein + zámok Hohenschwangau kombi lístok cca 35 € /osoba ( vrátane rezervačného poplatku)
zámok Linderhof cca 9 € /osoba ( vrátane rezervačného poplatku)
zámok Herrenchiemse cca 9 EUR / osoba ( vrátane rezervačného poplatku)
lokálny autobus k zámku Neuschwanstein cca 3 € /osoba
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia ( záleží aj od sezóny) a taktiež rezervačné poplatky a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »