Namíbia - Wonderland (Fly & Drive)

Destinácia: Namíbia
Kód zájazdu: 1325189
Cena od: 2 959 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Safari

Výber termínu

01.07.2024 16 dní 2 959 € +0 € vlastná

Popis zájazdu

Program

1: WINDHOEK
Po prílete do Windhoek privítanie zástupcom partnerskej CK, nasleduje požičanie auta, ubytovanie.

2: KALAHARI DESERT
Dopoludnia možnosť prehliadky metropoly Namíbie, potom cesta na juh k červeným dunám púšte Kalahari. Cestou pozorovanie zveri. Ubytovanie.

3 - 4: FISH RIVER CANYON
Prejazd k druhému najväčšiemu kaňonu sveta. Cestou návšteva háju neuveriteľne pôvabných stromov Quiver Trees v Giants 'playground and Quiver Tree Forest. Po ďalších dvoch hodinách jazdy sa ocitneme v divokej krajine rezervácie Ritchveld a na dosah Hadej rieky, ktorá nám čoskoro odhalí produkt svojej tisícročnej práce - totiž Fish River Canyon, druhý najväčší kaňon planéty. Prehliadka kaňonu najlepšie z vyhliadky Fish River Canyon Viewpoint. Návrat do hotela, prípadne sa môžete vydať do neďalekého Canyon Roadhouse na vyhlásený amarulový koláč.

5: LUDERITZ
Skoro ráno odchod cez púšť Namib do prímorského Luderitz, živej pripomienky nemeckého osídlenia z konca 19. storočia. Cestou zastávka v Aus s nádhernou budovou stanice (dobré jedlo). Popoludní prehliadka mesta, odkiaľ do sveta prúdia diamanty z oblasti Sperrgebiet. Deň môžete zakončiť posedením v niektorej z početných reštaurácií a za hrejivého západu slnka.

6: KOLMANSKOP
Dopoludnia prehliadka magického mesta duchov Kolmanskop, kde v roku 1908 odštartovala fascinujúca diamantová horúčka. Potom sa vydajte kúsok späť na mys Diaz (Dias Point) s kolóniami plameniakov a miestom, kde v roku 1488 pristál objaviteľ Bartholomeo Dias (celkom cca 2,5 h). Prejazd na ubytovanie v úpätí prekrásnych hôr Tiras Mountains.

7: SOSSUVLEI
Prejazd do Sesriem. Cestou návšteva Duwisib Castle a popoludní po ubytovaní sa potom vydajte do neďalekého Solitaire na žemle do miestnej pekárne, reštaurácie či len tak na pivo.

8: SOSSUVLEI A DEADVLEI
Skoro ráno - ešte pred svitaním - vyrazíme pozdĺž koryta rieky Tsauchab obklopení dunami žiariacimi v lúčoch vychádzajúceho slnka. V samom závere presadneme do terénnych vozov - jazdia ako shuttle za cca R100/os - bez nich by sme ťažko prekonali posledné kilometre hlbokého piesku a dosiahli jedno z najpozoruhodnejších miest Namíbie - Sossusvlei a Deadvlei čiže magické zhromaždenia vody (môžete skúsiť vo svojom vozidle, ale len s výrazne odfúknutými pneumatikami). Táto očarujúca biela panva obklopená vekovitými stromami Camelthorn a impozantnými oranžovými dunami je pravou pastvou pre oči. Tu končí svoju púť voda rieky Tsauchab, ktorá nedokáže vzdorovať pásu nenásytných piesočných vĺn a nikdy sa preto nedostane k oceánu. Ranné mäkké svetlo a scenérie Sossusvlei sú medzi fotografmi považované za zázrak. Po návrate z parku sa ešte vydajte na objavnú a nenáročnú výpravu k malému - za to však pôvabnému kaňonu Sesriem.

9: SWAKOPMUND
Cesta drsnou krajinou púšte Namib cez Solitaire, obratník Kozorožca a Kuiseb Canyon do prímorského a celkom nemeckého mestečka Swakopmund.

10: SWAKOPMUND
Ďalší deň ráno plavba v zátoke Walvis Bay s pozorovaním tuleňov (fakultatívne), delfínov a morských vtákov (fakultatívne, môžeme zabezpečiť). Po návrate do Swakopmund (prezývané ako spiaca kráska môžete) odpočívať, zájsť na trhovisko, relaxovať pri mori, navštíviť niektorú z reštaurácií či len tak zájsť na pivo a vstrebať atmosféru tohto pôvodne nemeckého koloniálneho mesta.

11: ERONGO RANGE & SPITZKOPPE
Dnes si vychutnáme neuchopiteľnú nádheru Namibskej púšte. Uvidíme záhadné rastliny Welwitchia Mirabilis, zastavíme na hrane rozorvanej Mesačnej krajiny (Moon Landscape). Cesta pozdĺž pôvabného pohoria Erongo k jednej z ikon Namíbie - žulovej hore Spitzkopp, ktorá ako červený maják v mori piesku čnie k horizontu. Cestou možnosť návštevy dediny Sanov (Krováci).

12: DAMARALAND & HIMBA
Návšteva Twyfelfontein s 2 500 skalnými maľbami a ďalej aj skameneného lesa Petrified Forest. Presun do osady kmeňa Himba s preslávenými krásavicami, ktoré skrývajú svoje pôvaby len koženými sukienkami a "umývajú" sa dymom kadidiel.

13 - 14: ETOSHA NP
Konečne! Pre domorodcov Miesto preludov, pre nás Etosha. Safari umocní pestrá krajina, soľné panvy a početné napájadlá s nosorožcami, žirafami, slonmi, levmi, stádami zebier a mnohými druhmi vtákov.

15: ETOSHA NP
Celodenné safari v Etosha NP.

16: CENTRÁLNA NAMÍBIA
Odchod z parku a cesta k najväčšiemu meteoritu sveta Hoba. Váži 60 ton a zavítal k zemi pred 80 tisíc rokmi.

17: WINDHOEK
Príchod do Windhoek, koniec programu.

*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
prenájom vozidla 4x4 (Toyota RAV 4x4) v programe Classic Max
16 x nocľah kategórie Classic (3*) I 16 x raňajky I 1 x večera
16 x nocľah kategórie Superior (4*) I 16 x raňajky I 13 x večera
16 x nocľah kategórie Guestfarms / farmy (3-4*) I 16 x raňajky I 6 x večera

Prenájom vozidla zahŕňa:
prenájom vozidla kategórie 4x4 pre 2 osoby
neobmedzené km
1x autorizovaný vodič navyše
všetky dane
Premium Collision Damage a Theft waiver - čiže nulová spoluúčasť pri nehode či odcudzení vozidla.

Cena nezahrnuje:
leteckú dopravu z / do Namíbie
služby delegáta I prepitné I vstupy do národných parkov
stravovanie inak ako uvedené I benzín, mýto, parkovné, GPS
víza do Namíbie na mieste za cca $ 70
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Prenájom vozidla nezahŕňa:
iné náklady spojené s vozidlom (benzín, mýto, parkovné atď.) I contract fee (cca R50-100) I poplatok za jednosmernú výpožičku I GPS

Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »