Pestrý Ekvádor a jedinečné Galapágy

Destinácia: Ekvádor
Kód zájazdu: 1302352
Cena od: 4 900,49 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

22.11.2024 11 dní First Minute 4 900,49 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
11-dňový letecký zájazd.

Perex:
Zažime nevšednú a dobrodružnú cestu do Ekvádoru a na Galapágy! Očarujúci Ekvádor nás privíta nádhernou pestrou prírodou a fascinujúcou históriou. Od návštevy starobylých zrúcanín Inkov až po dobrodružstvo v tropických džungliach, na túto krajinu nezabudneme! A to je len začiatok, pretože kráľovstvo prírody, Galapágy nás prekvapí jedinečným ekosystémom, kde sa budeme cítiť ako v príbehu o Darwinovi.

Program:
1. deň:
Z Viedne odletíme do hlavného ekvádorského mesta Quito. Presunieme sa do hotela a oddýchneme si po dlhej ceste, aby sme načerpali sily na naše úžasné poznávanie tejto rovníkovej krajiny.

2. deň:
Deň začneme zastávkou na rovníku Mitad del Mundo, ktorý leží len 30 minút jazdy od Quita a kde môžeme slobodne prechádzať zo severnej pologule na južnú. Exponáty ekvádorských kmeňov budeme obdivovať v múzeu Intinan. Len pár metrov odtiaľ sa podľa GPS nachádza stred sveta. Vychutnáme si obed s tradičnými ekvádorskými špecialitami. Popoludní sa vydáme na prehliadku Quita. Prechádzať budeme cez koloniálne uličky, námestie Independance, zastavíme sa pri katedrále, vládnom a arcibiskupskom paláci. Nazrieme i do kostola La Compania so zlatým oltárom a z vyhliadky Panecillo Mirador sa nám otvorí ako na dlani koloniálne i moderné Quito.

3. deň:
V dnešný deň za začne naše dobrodružstvo na divokých Galapágoch. Presunieme sa na letisko v Quito a preletíme na galapágsky ostrov Santa Cruz, známy pre svoju rozmanitú faunu a flóru. Obývajú ho obrovské korytnačky, ktoré možno pozorovať v ich prirodzenom prostredí. Podnebie sa tu môže meniť, od slnečného, oblačného, horúceho a daždivého počasia, čím sa vytvára úrodnejšia pôda a zelenšia vegetácia. Zaujímavosťou sú tu i lávové tunely, kde sa dá pozorovať láva v rôznych úrovniach. Ubytujeme sa v Puerto Ayora.

4. deň:
Užijeme si návštevu niektorého z galapágskych ostrovov. Ktorý to bude, bude závisieť od počasia. Máme v ponuke ostrov South Plazas, ktorého ikonou sú kaktusový les, kolónie lenivých uškatcov, nespočetné množstvá vtákov a najväčšie populácie suchozemských leguánov. Tie sa tu živia ovocím a opunciou. Aj keď patrí medzi najmenšie ostrovy, v závislosti od ročného obdobia je najfarebnejším z ostrovov. Možno sa pozrieme na neobývaný ostrov North Seymour. Leží severne od Baltry je malým ostrovčekom s rozlohou 2 km2. Obýva ho takmer 2500 leguánov suchozemských a fregaty a veľký čierny vták s dlhým rozpätím krídel a zahnutým zobákom. Je extrémne rýchly a má výborný zrak. Ďalšími galapágskymi ostrovmi sú Bartolomé alebo Santa Fe (návšteva ostrovov záleží podľa obdobia a dostupnosti).

5. deň:
Informácie o vývoji jednotlivých ostrovov získame pri návšteve výskumnej stanice Charlesa Darwina. Je tiež centrom chovu korytnačiek, kde je možné pozorovať rôzne generácie týchto zvierat, ako aj domovom najvzácnejšieho stvorenia na svete – korytnačky Lensome George, ktorý ako jediný svojho druhu prežil na ostrove Pinta. Navštívime zátoku Tortuga, ktorá patrí medzi najkrajšie pláže na Galapágoch. Žijú tu morské leguány, pelikány a uškatce. Prejdeme sa kaktusovým lesom a osviežime sa v oceáne.

6. deň:
Po raňajkách sa presunieme na letisko k preletu do Quita.

7. deň:
Po trase Volcanoes Avenue sa presunieme na juh do Národného parku Cotopaxi, ktorý leží na úpätí najvyššej aktívnej zasneženej sopky na svete s výškou 5897 m. Nachádza sa 60 km od Quita a je ikonou celého Ekvádoru. Spoznáme lagúnu Limpiopungo v blízkosti sopky Ruminahui, očarí nás miestny trh Pujili, tropické nížiny, liečivé pramene Banos de Agua Santa a najimpozantnejší ekvádorský vodopád Pailón del Diablo, ktorý vďačí za svoj názov skale na dne vodopádu. Dosahuje výšku až 80 m. Ubytujeme sa v meste Riobamba.

8. deň:
Dnes sa presúvame do Alausi, kde žije komunita Tolte. Navštívime rozsiahly archeologický komplex Ingapirca, ktorý bol náboženským a administratívnym centrom Inkov a postavili ho na vrchole dediny Canari. Komplex pozostáva z opevnenia, nádvorí, terás, domov a chrámu boha Slnka. Svoje brány nám otvorí historické mesto Cuenca.

9. deň:
Deň začneme prehliadkou historického mesta Cuenca. Mesto nám toho ponúkne naozaj veľa - Park San Sebastian, malebné uličky, centrálny park Calderon, Flower Plaza, návšteva jedného z najväčších kostolov Latinskej Ameriky, ktorá je známa ako Nová katedrála a tiež spoznáme prvú katedrálu postavenú v meste pod názvom Stará katedrála. Cuenca je známa aj výrobou tých najlepších klobúkov. Pozrieme sa do jedinečnej historickej štvrte Barranco, kde je 120 domov postavených vo svahu pri rieke Po príchode do mesta Guayaquil si vychutnáme nádhernú panoramatickú vyhliadku.

10. deň:
Naša cesta je na konci. Musíme sa rozlúčiť z touto nádhernou krajinou, presunieme sa na letisko k odletu do Viedne.

11. deň:
Prílet do Viedne.


Ubytovanie:
3* hotely

Stravovanie:
Raňajky, 3x obed


Doprava:
Letecká.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Viedne s prestupom vrátane letiskových a servisných poplatkov. Miestny prelet na Galapágy. Miestne transfery. 9 x ubytovanie v 3* hoteloch s raňajkami.  3 x obed. Vstupy a výlety podľa programu. Vstup do NP Galapágy. Tranzitnú kartu. Sprievodcu CK, miestneho sprievodcu a špecialistu na Galapágoch.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za 1/1. Stravu a nápoje nezahrnuté v programe. Fakultatívne aktivity - vybavenie na šnorchlovanie. Povinné prepitné 60 EUR/osoba (vyzbiera na mieste sprievodca). Cestovné poistenie.

Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »