SICÍLIA letecký poznávací zájazd

Destinácia: Taliansko, Sicília
Kód zájazdu: 1336785
Cena od: 1 299 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

24.09.2024 6 dní First Minute 1 299 € +0 € odlet: Košice letecká

Popis zájazdu

Program:
1.deň:

Po prílete do Catanie absolvujeme prehliadku jej historického centra (svetové dedičstvo UNESCO) s pôvodným barokovým štýlom a jedinečnými ulicami vybudovanými z čierneho lávového kameňa. Prestávku počas prehliadky si môžete spríjemniť v historickom bare v centre mesta, kde môžete ochutnať typickú „granitu & brioche“. Po skončení prehliadky sa presunieme do hotela, kde po ubytovaní nasleduje individuálne voľno.


2.deň:

Dopoludnia sa vyvezieme na prehliadku aktívnej sopky Etna, ktorá je svojou výškou 3 357 m najvyššou sopkou v Európe. Na jej úpätí sa nachádzajú vinice, olivové, figové a citrusové sady, vyššie polohy sú pokryté píniovými hájmi a vrchol je odlesnený, pokrytý lávovými prúdmi a vulkanickým popolom. Z parkoviska (1.923 m.n.m.) sa lanovkou vyvezieme na vyhliadku vo výške 2.500 m.n.m. odkiaľ záujemcovia môžu za príplatok pokračovať terénnymi autobusmi až k vyhasnutým kráterom sopky. Po skončení prehliadky sa presunieme do historickej Taorminy, ktorá je jedným z hlavných turistických centier na Sicílii, výnimočným svojou históriou, zachovalými pamiatkami a polohou na skale nad morom. Z hlavnej pamiatky, gréckeho divadla založeného v 3.storočí pred Kristom, je výhľad na Etnu, mesto a pobrežie. Vo večerných hodinách sa vrátime do hotela.


3.deň:

Po raňajkách sa presunieme do Syrakúz, najkrajšej a najväčšej Gréckej kolónie na Sicílii zapísanej na zozname svetového dedičstva UNESCO. Prehliadka začne v archeologickom parku Neapolis s gréckym divadlom, Rímskym amfiteátrom, Latomie del Paradiso (otvorené väznice) a Dioníziovým uchom. Pokračujeme návštevou Ortigia, malebného ostrova, ktorý je historickým centrom Syrakúz. Budeme tu obdivovať krásnu katedrálu , ktorá je dominantou námestia. Po obede pokračujeme do Noto, hlavného mesta sicílskeho baroka, známeho peknými budovami zo začiatku 18. Storočia, po ktorého prehliadke sa presunieme na nocľah do historického mesta Modica.


4.deň:

Dnešný deň začneme prehliadkou mesta Modica, kde sa zachovala jedna z najkrajších architektúr na Sicílii v sicílskom barokovom štýle. Po skončení prehliadky pokračujeme do Piaza Armerina, na okraji ktorej sa nachádza Villa Romana del Casale – rímska vila s najrozsiahlejším a najbohatším komplexom mozaík na svete, ktorej začiatky stavby siahajú do 4. Storočia. Ďalej naša cesta pokračuje do Agrigenta, kde sa trávime ďalšiu noc.


5.deň:

Náš program začína prehliadkou Údolia chrámov – zachovalý chrámový komplex, pozostatok starovekého Akragasu. Po prehliadke zamierime na sever do hlavného mesta ostrova, Palerma. Skôr ako tam dorazíme, zastavíme sa na prehliadku Monreale – mesto vzdialené asi 15 km od Palerma, v ktorom sa nachádza kláštor Rádu svätého Benedikta s Katedrálou Nanebevzatia Panny Márie (vykladaná mozaikami), jednou z najväčších dochovaných pamiatok normandskej architektúry na svete. Odtiaľ zamierime do hotela v hlavnom meste Sicílie, Palerme. Ak nám to čas dovolí, začnem prehliadku mesta, ktorú dokončíme nasledujúci deň.


6.deň:

Po dokončení sprevádzanej prehliadky mesta, počas ktorej budeme obdivovať pamätihodnosti jeho stredovekého centra (kráľovský palác s kaplnkou Capella Palatina, Palermská katedrála, Fontana Pretoria, ...) budete mať možnosť ho spoznávať aj Individuálne. V podvečerných hodinách presun miestnou dopravou na letisko, večerný odlet cez Viedeň do Košíc (plánovaný prílet pred polnocou). 


Zmena programu vyhradená, minimálny počet účastníkov 12.

Základná cena zahŕňa:
- 5x ubytovanie v 3* a 4* hoteloch s raňajkami,
- letecká doprava Košice - Viedeň - Catania / Palermo – Viedeň - Košice
  (vrátane batožiny a servisných poplatkov),
- autokarová doprava počas okruhu,
- sprievodca CK,
- lanovka na Etnu,
- prehliadky podľa programu bez vstupov.

Základná cena nezahŕňa:
- cestovné poistenie UNION A1: 3,00 € / osoba / deň
  alebo cestovné poistenie UNION A1 PANDEMIC: 4,00 € / osoba / deň
  alebo cestovné poistenie UNION A2 EXCLUSIVE: 4,50 € / osoba / deň,
- orientačná cena vstupov 100 € / os. (platba na mieste)
- príplatok za jednolôžkovú izbu: 175 EUR / osoba / 5 nocí

Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »