Severné Taliansko: Lago di Garda, Verona a Benátky

Severné Taliansko: Lago di Garda, Verona a Benátky
Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1280307
Cena od: 701 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

01.08.2024 4 dni First Minute 734 € +0 € odlet: Bratislava letecká
05.09.2024 4 dni First Minute 701 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Program:

1.deň
Odlet z Bratislavy. Po prílete do Bergama nasleduje transfer do Verony. 
Po príchode do Verony nasleduje ubytovanie v hoteli a následný začiatok poznávacej časti so slovenským sprievodcom. Dnes začíname Veronou.
Verona, mesto lásky. Elegantná, uvoľnená, romantická, často označovaná ako „brána do Talianska“. Druhé najdôležitejšie mesto v regióne Veneto (po Benátkach); do svetového povedomia sa dostala najmä ako dejisko  Shakespearovej najslávnejšej hry Rómeo a Júlia. Od r. 2000 bolo historické centrum mesta zaradené do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Okrem unikátneho a populárneho balkóna na dome, v ktorom (podľa legendy) žila Júlia, určite stojí za videnie aj Arena di Verona na Piazza Bra, najväčšia operná scéna sveta (pochádza z 1. stor. n. l.). Stredovekým srdcom mesta je energiou nabíjajúce námestie Piazza delle Erbe s rušným trhoviskom (mimochodom, ide o bývalé rímske fórum, keďže Verona bola rímskou kolóniou od r. 89 p n.l.). Keď budete vnímaví a všímaví, nájdete spoločné prvky s mestom Florencia; ba budú aj zákutia, ktoré vám splynú „v jedno“. Práve preto má Verona prívlastok „Florencia Benátska“. Verona je skutočné archeologické múzeum pod holým nebom s nálezmi od republikánskej éry až po ranokresťanský vek.
Po prehliadke mesta návrat do hotela a voľný program.


2.deň
Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom. Odchod do Sirmione k Lago di Garda.
Lago di Garda - Ikonické Lago di Garda. „Záhrada Talianska“ sa nachádza len 30 km od Verony. Ľadovcové jazero Lago di Garda (patrí k najväčším v krajine; 370 km štvorcových; šírka 17, 2 km, dĺžka impozantných 51, 6 km; hlboké 346 m) je, vskutku, jedným z najkrajších miest Talianska. Nad jazerom sa týčia strmé vápencové steny Gardských hôr (vysoké až 2000 m), ktoré sú popretkávané množstvom malebných cestičiek. Nájdete tu všetko, po čom srdce turistu, dobrodruha, historika či fotografa plesá. A možno, oveľa viac... Sirmione. Kúpeľné mestečko patrí (odpradávna) k najobľúbenejším rekreačným strediskám na pobreží jazera. Leží na špičke rovnomenného 4 km dlhého poloostrova Sirmione. Jazero vidíte po oboch stranách prístupovej cesty, vedľa ktorej sa vypína gotický hrad Scaglierovcov z 13. st., dnes mestské múzeum.  Sirmione má neopísateľnú atmosféru, je jednoduché (niet sa kde stratiť či zamotať) a neuveriteľne malebné.  
Po skončení okruhu návrat do Verony a voľný program.


3.deň
Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom. Odchod na železničnú stanicu, odchod do Benátok a začiatok spoznávania tohto nádherného mesta.
Benátky, vábivá zmes Východu a Západu. Toto ani európske, ale ani výhradne talianske mesto (všade cítiť stopy Byzancie a vplyv Orientu) leží na súostroví 118 ostrovčekov. Predstavuje labyrint 177 kanálov, ponad ktoré sa klenie asi 450 mostov. Mesto s romantickou atmosférou, zachovávajúce si svoju kultúrnu jedinečnosť spoznáte najlepšie, keď si ho prejdete pešo. Benátky sú zmes očarujúcich obrázkov s neprekonateľne krásnymi lagúnami; občas pôsobia až melancholicky... avšak, ich mnohotvárny šarm nikdy nesklame. Pri prechádzke mestom majte na pamäti, že atmosféra Benátok je absolútne odlišná od iných miest. Prejdeme Piazza San Marco, ktoré vzniklo asi v 9. stor. so slávnymi budovami, ako je Palazzo Ducale (najväčšia svetská stavba Benátok), Basilica di San Marco (symbol Benátok), vysoká Campanila, z ktorej je neopísateľný pohľad na mesto a lagúnu; neobídeme romantický symbol, Most Vzdychov či Most Rialto, architektonicky najdokonalejší oblúk v Európe, ktorý je viac ako 400 rokov križovatkou na hlavnom mestskom kanále.
V podvečer  sa vrátime do Verony a voľný program.

4.deň
Raňajky v hoteli, transfer na letisko, odlet do Bratislavy. 

Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »