Vietnam – kaskáda dobrodružstiev

Destinácia: Vietnam
Kód zájazdu: 1337001
Cena od: 1 859 €
Príplatky od: 900 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Pobytovo-poznávacie

Výber termínu

15.09.2024 15 dní First Minute 1 859 € +900 € odlet: Viedeň, Budapešť letecká

Popis zájazdu

14 dňový poznávací zájazd severom a stredom Vietnamu
V tomto zájazde sa sústredime na spoznávanie severného a stredného Vietnamu, ktorý je najlepšie navštíviť od septembra do novembra, a potom od marca do apríla. Sever Vietnamu je jedinečné miesto, kde nájdete nádherné kaskádové ryžové polia, mohutné hory, tajuplné kláštory a zaujímavé etniká. Vedeli ste, že na území Vietnamu žije až 54 etník? V Sape sú známi Čierny Hmongovia, ktorí hovoria vlastným jazykom, skoro vôbec nehovoria vietnamsky, majú jedinečnú kultúru, je to také žijúce múzeum. Čaká na vás aj mystické Ninh Binh, ktoré sa nachádza v delte Červenej rieky, či smaragdové vody Ha Long Bay (dračej zátoky). Severom nekončíme a potom pôjdeme spoznávať cisárske mesto Hue a UNESCO mesto Hoi An – mesto lampiónov a hodvábu. Na záver vás čaká niekoľko dní na pláži. Samozrejme, nebudeme zanedbávať ani úžasnú vietnamskú kuchyňu, z ktorej budeme ochutnávať od výmyslu sveta od street foodu až po kuchársky workshop, kde sa naučíte variť niekoľko autentických jedál. V neposlednom rade ak ste milovník kávy, tak Vietnam si získa vaše srdcia!

Program:
1. deň   Prílet do Hanoja, večerná street-food exkurzia

Prílet do Hanoja
Privítanie na letisku
Transfer do hotela a oddych
Večerná street-food exkurzia – vietnamská kuchyňa patrí medzi najchutnejšiu na svete, a vietnamský street-food je proste iný level “nebíčka v papuľke”. Ochutnáte veľa jedál, medzi nimi ikonickú Bun chu či vajíčkovú kávu.

2. deň   Exkurzia po Hanoji a jazda na skútroch
Raňajky v hoteli
O 10:00 vás vyzdvihne sprievodca a vy začnete deň oddychovou prechádzkou z hotela.
Zastavíme sa v kaviarni a ochutnáme veľmi obľúbenú vietnamskú Robustu. Čierna alebo podávaná s kondenzovaným mliekom alebo jogurtom, často ľadovým, je inštitúciou v uliciach Hanoja.
Potom si prejdeme Hanoj na skútroch, lebo skútre proste k Hanoju patria. Je to skvelý spôsob ako spoznať veľkú časť mesta bez trčania v zápche.
Následne sa presunieme do Chrámu literatúry. Navštívime malý klenot architektúry a obrovský kus histórie.
Obed sa bude podávať neďaleko odtiaľto v jednoduchej záhradnej reštaurácii, miestne nazývanej ako bia hoi. Okrem chutného jedla sa podnik špecializuje na podávanie čerstvého ryžového piva priamo zo suda do pohára. Všetko ochutnáme a poobede pokračujeme do záhrady Prezidentského paláca, kde si môžete pozrieť aj jednostĺpovú pagodu a dom na koloch, kde žil Ho Či Min.
Návrat do hotela

3. deň   Presun do Sapy - exkurzia do dedinky Lao Chai a Ta Van
Raňajky v hoteli
Check out
Ideme na sever do mesta Sapa
Namierime si to hneď do dedinky Lao Chai. Odbočíte na malú cestu cez ryžové pole do tejto malej dedinky. Navštívime starenku, ktorá ako jediná v komunite zachováva staré remeslo – výroba jedinečného indigového oblečenia Hmnogov. Okrem iného spoznáte život a kultúru tohto zaujímavého etnika.
Obed
Pokračujte do dediny Ta Van, pôvabnej krajiny ľudí Dzay, dobre umiestnenej na kopci s úžasným výhľadom na rieku, ryžové terasy a pohorie Hoang Lien Son. Zoznámte s dedinčanmi a spoznajte ich každodenný život.
Ubytovanie v hoteli
Voľný čas

4. deň   Exkurzia na vrchol hory Fansipan
Raňajky
Odveziete sa k stanici lanovky. Nastúpte do kabíny a usaďte sa, užívajte si výhľad na scenérie z najdlhšej trojlanovej lanovky na svete. Len za pätnásť minút sa dostanete na vrchol hory Fansipan, cesta, ktorá bežne horolezcom trvá najmenej dva dni. Odtiaľ si môžete užívať jedinečné výhľady na dedinky s ryžovými poliami.
Stanica lanovky Fansipan sa nachádza v nadmorskej výške 2800 metrov. Zo stanice na vrchol vás potom delí iba 350 metrov. Strecha Indočíny ponúka výhľad na vrcholky okolitých hôr oblasti Sapa.
Po nasnímaní množstva fotiek panoramatických výhľadov sa vrátite lanovkou do mesta Sapa. A popoludní čaká transfer späť do centra Hanoja.
Obed
Ubytovanie vo vašom hoteli
Nocľah v Hanoji

5. deň   Presun do Ninh Binh - mesto Hoa Lu- presun do Tam Coc
Raňajky v hoteli
8:00: stretnutie na recepcii hotela so sprievodcom a presun do čarovného Ninh Binh. Po ceste sa podľa želania zastavíme na fotenie Delty Čerevenej rieky.
Cesta do Hoa Lu, bývalého hlavného mesta Vietnamu z 10. až 11. storočia. Citadela je obklopená vápencovými horami a riekami, ktoré ju prirodzene chránia a vytvárajú úžasné malebné prostredie. Po príchode do Hoa Lu navštívite chrámy zasvätené cisárovi Dinh Tien Hoangovi Dynastia Dinh (968 – 80) a cisár Le Dai Hanh z dynastie Le (980 – 1009), ktorí hrali dôležitú úlohu pri získavaní nezávislosti krajiny po tom, čo ju tisíc rokov ovládala Čína. Oba chrámy boli postavené v 17. storočí, čo symbolizovalo hlbokú úctu ku kráľovským príspevkom. Urobíte si aj výlet do Bich Dong, typickej pagody na vidieku v delte Červenej rieky v 15. storočí. Po príchode prejdete kamenným mostom do Chua Ha, z ktorého vyše 100 schodov vedie k Chua Trung – jaskynnej pagode s unikátnymi hlinenými sochami. Potom budete stúpať až po Chua Thuong. Máte možnosť sa o budhizme nielen dozvedieť, ale aj zažiť neuveriteľné výhľady na krajinu.
Vychutnajte si obed v miestnej reštaurácii pred presunom do Tam Coc, ktorý je známy ako „Halong Bay na zemi“ a objavil sa v slávnom francúzskom filme „Indochina“. Pri príchode na mólo, preveziete sa súkromnou loďou sampan na deväťdesiatminútovú plavbu po rieke Ngo Dong.
Obed počas dňa
Návrat do Hanoja
Noc v Hanoji

6. deň   Hanoj- Halong Bay s plavbou
Raňajky v hoteli
Check out a pokračujeme v našej ceste po Vietname ďalej
Ideme do Halong Bay
Prechádzame cez deltu Červenej rieky a na pobrežie sa dostávame niečo pred poludním. Nalodíme sa na krásnu loď na nočnú plavbu v legendárnej prímorskej krajine Halong Bay. Na palube na nás čaká chutný obed, a atmosféru dotvárajú vápencové skaly, ktoré vytvárajú umelecké diela. Poobede sa dostávame do menej precestovanej oblasti a budeme sa venovať oddychu, opaľovaniu a návšteve jaskyne. Deň končíme na slnečnej terase, kým slnko zapadne. Pred večerou si vychutnajte aperitív alebo sa zúčastnite ukážky varenia.
Nocľah v pohodlnej súkromnej kabíne s pripojenou kúpeľňou.

7. deň   Halong Bay- Hanoj- Presun do Hue
Raňajky v hoteli
Za úsvitu sa môžete zúčastniť rannej hodiny Tai Chi, káva a čaj sa podávajú skoro aj pre ranné vtáčatá, ktoré chcú vidieť krásny východu slnka.
Check out a potom ideme preskúmať jednu z najväčších lagún v zálive.
Návrat na loď a počas plavby späť do prístavu sa podáva brunch.
Transfer na letisko a let do Hue, posledného hlavného mesta cisára.
Po príchode do Hue transfer do hotela v centre mesta.
Večer voľný čas

8. deň   Hue - exkurzia po cisárskom meste, a tradičný vidiek
Raňajky v hoteli
Hue bolo posledným feudálnym hlavným mestom Vietnamu a dnes vás zasvätíme do histórie tohto mesta. Prvou zastávkou je návšteva hrobky Tu Duc, ktorá sa nachádza v blízkosti pokojnej dediny Thuy Bieu, 6,5 km od centra mesta. Je to rozľahlý komplex sústredený pri jazere a niekoľkých vodných cestách a zahŕňa množstvo pamätníkov spojených oko lahodiacimi chodníkmi.
Ďalej navštívime miestny záhradný domček, kde nás hostiteľ privíta ručne vyrobeným zázvorovým džemom a čajom.
Neskôr si vychutnáme ľahkú jazdu na bicykli po dedine, aby ste preskúmali každodenný miestny život na pokojnom vidieku a potom si vychutnali niektoré tradičné jedlá Hue. Po chutnom domácom obede sa pokojne prevezieme loďou cez rieku Parfum a potom sa presunieme do Imperial Citadel, najlepšie zachovaného zvyšku obrovskej citadely a cisárskych štvrtí, ktoré na tomto mieste kedysi existovali.
Citadela bola postavená na začiatku 19. storočia armádami narukovaných robotníkov za cisára Gia Longa a bola obklopená 10-kilometrovou priekopou, pričom vonkajší obvod tvorili hlinené múry.
Transfer do Hoi An

9. deň   Exkurzia po Hoi An- kuchársky workshop- návšteva kokosovej dedinky a plavba na loďkách
Raňajky v hoteli
Prechádzka po očarujúcom starobylom meste Hoi An. Sprievodca vás prevedie kľukatými uličkami, ktoré lemujú starobylé žlté domy. Dostaneme sa na trh, kde môžete stráviť nejaký čas skúmaním farebných stánkov a rôznych ponúkaných jedál a suvenírov.
Neskôr na vás čaká vzrušujúci kuchársky workshop. Ale najprv navštívime trh a nakúpime potrebné ingrediencie, zatiaľ čo šéfkuchár poukazuje na rôzne bylinky a koreniny, ktoré formujú chute vietnamských jedál. Potom sa presunieme loďou do krásnej vily na brehu rieky Thu Bon. Užite si nezabudnuteľnú lekciu varenia a praktický kulinársky zážitok a čo si navaríte, si aj zjete. Potom vás čaká návšteva kokosovej dediny a jazda na špeciálnych člnoch.
Voľný čas

10. deň   Presun na pláže v meste Da Nang
Raňajky v hoteli
Presun 20 minút do hotela na pláži v meste Da Nang
Ubytovanie v hoteli a voľný čas na pláži

11. deň   Da Nang - oddych
Raňajky
Oddych v rezorte

12. deň   Da Nang - oddych
Raňajky
Oddych v rezorte

13. deň   Da Nang - oddych a poobedný odlet do Hanoja
Raňajky
Oddych v rezorte
Poobede odlet do Hanoja
Ubytovanie v hoteli
Voľný čas

14. deň   Voľný čas v Hanoji a odlet domov
Raňajky
neskôr transfer na letisko a odlet domov

Cena zahŕňa:
ubytovanie v 4* hoteloch s raňajkami; v Sape v 3*
strava podľa programu
služby slovensky/česky hovoriacieho sprievodcu
všetky vstupy a transfery podľa programu v cene
workshop vietnamskej kuchyne
plavba s prenocovaním na lodi
2x vnútroštátny prelet vo Vietname

Cena nezahŕňa:
spiatočná letenka od 900€/osoba
cestovné poistenie Balík A3 vyššie storno - 72€/osoba/pobyt (v prípade príletu deň po termíne zájazdu - 76,80€)
víza do Vietnamu - 30€/osoba
transfer na/z/ letisko Bratislava - Viedeň - Bratislava: 15€/osoba/cesta
transfer na/z/ letisko Bratislava - Budapešť - Bratislava: 40€/osoba/cesta
osobné výdavky

Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,18 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,71 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »