Víkend v Dubline, v hlavnom meste Írska LETECKY

Destinácia: Írsko, Leinster, Dublin
Kód zájazdu: 1316253
Cena od: 479 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

28.09.2024 3 dni First Minute 479 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Navštívte Dublin, hlavné mesto zeleného Írska. Mesto, ktoré je preslávené svojou priateľskou atmosférou, írskym pivom, pravou whisky, tradičnými pubmi, literatúrou, bohatou históriou, svojskými zvykmi a bezpochyby pestrým nočným životom. Zabudnite na nudu a poďte s nami do Dublinu.

1.deň:

prílet do Dublinu a presun do hotela. Po ubytovaní sa vydáte k najrušnejšej dublinskej ulici O´Connell Street, kde je najznámejšou dominantou ulice budova hlavnej pošty. Uprostred bulváru je rozmiestnených niekoľko pamätníkov a sôch vzťahujúcich sa k írskej histórii. Uvidíte aj netradičný most O´Connell Bridge. Tento most je netradičný tým, že jeho šírka (50 m) je väčšia ako dĺžka (45 m). Presun popri rieke k mostu Ha´Penny Bridge, ktorý dostal svoj názov podľa toho, že kto chcel cez most prejsť, musel zaplatiť pol penny. Bol to prvý most, ktorý ponad rieku postavili a každý deň ním prejde viac než 30 000 ľudí. Rieka Liffey v minulosti delila mesto na časť zámožných a mestskú časť chudobných. Večer zakončíte v najobľúbenejšej štvrti mladých Temple Bar, v uličke plnej typických írskych krčiem a obchodíkov. Takmer z každého baru budete počuť živú hudbu a atmosféra tu je jedinečná. Môžete si objednať írske pivo alebo si pochutiť na miestnej špecialite. Večer odchod na hotel. Nocľah.

2.deň:
po raňajkách sa vydáte do centra Dublinu. Uvidíte známu dublinskú univerzitu Trinity College a jej najväčší poklad - starú knižnicu, ktorá skrýva Book of Kells ( knihu z Kellsu) z 9. storočia. Po návšteve knižnice sa presuniete k Dublinskému hradu, kde si pozriete okázalo vyzdobené a po väčšine pôvodným nábytkom zariadené miestnosti. Neďaleko sa nachádza katedrála Christ Church Cathedral - pôvodne kostol Vikingov, ktorá tvorí duchovné srdce Dublinu takmer 1000 rokov. Ak vstúpite do katedrály objavíte jej krásny interiér, fascinujúcu stredovekú kryptu a mnoho ďalších pokladov, ktoré odrážajú časť histórie Írska. Ďalšou zastávkou bude katedrála sv. Patrika, ktorá je najväčším kostolom v Írsku. Patrí medzi najkrajšie a najzaujímavejšie pamiatky v Dubline. Katedrála bola postavená na mieste, kde údajne Sv.Patrik krstil v studni nových veriacich. Nádherný interiér katedrály zapôsobí aj na neveriacich. Keď navštívite Írsko, určite nemôžete vynechať ochutnávku tradičného čierneho piva Guiness, ktoré je takpovediac - čierne zlato Írska a národným nápojom. Večer zakončíte v pivovare Guinnes Storehouse, ktoré je označované ako TOP atrakcia Dublinu. Dozviete sa nielen ako sa pivo Guiness vyrába, ale aj veľmi zaujímavý príbeh o tom, ako sa pivo Guiness stalo známe po celom svete. Večer návrat do hotela. Nocľah.

3.deň:
po raňajkách individuálny program. Neskôr presun na letisko. Odlet z Dublinu.

Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Viedeň- Dublin- Viedeň
letiskové a servisné poplatky
služby overeného sprievodcu počas celého zájazdu
prehliadku Dublinu
2 x hotelové ubytovanie v min. 3* hoteli
2 x raňajky
1 x príručnú batožinu do 5 kg ( 35 x 20 x 20 cm)
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
príplatok za jednolôžkovú izbu 90 € / osoba / noc
príručná batožina do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm) + priority boarding - 40 € / spiatočný let
pobytová taxa v hoteli cca 3 € / osoba/ noc ( v prípade, že si ju bude hotel účtovať, platí sa priamo v hoteli)
garantované sedenie vedľa seba v lietadle - 20 € / osoba
knižnica Trinity College - cca 20 € / dospelá osoba, po skupinovej zľave, deti do 12 rokov vstup zdarma
katedrála Crist Church - cca 10 € / dospelá osoba
Guinness Storehouse - cca 28 € / dospelá osoba
v prípade záujmu možnosť zabezpečiť transfér Bratislava - Viedeň - Bratislava 35 € / osoba
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Dublin

Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »