Západ USA a Miami Beach

Miami beach I believe I can fly Zlepšite si úroveň ubytovania a nastavte latku veľmi vysoko. Legenda Miami Beach a celej Ameriky. Ri Mickey tu svoju hviezdu má. Budete ju tu raz mať aj vy? /uploads/dominika/MartinSimko_USA_Florida_Miami_IMG_8429.JPG Na rozdiel od mnohých iných moderných luxusných hotelov, Ritz je pre ľudí, ktorí majú vkus.
foto: Th Dilido beach club restaurant delí od piesku a slnka Miami beach len pár metrov. Doprajte si lepší ho Najstaršia budova v Los Angeles Stretnete tu každého....Los Angeles Najdánskejšie mesto na svete. Solvang na ceste medzi Los Angeles a San Francisco Uškatce vyhrievajúce na Fisherman´s wharf, San Francisco Najkľukatejšia ulica na svete. Kto ju zabehne rovno? San Francisco Ako na Slovensku. Až nato, že do adresy si napíšete San Francisco Obrie sekvoje v Yosemitoch V tieni najvyšších stromov na svete, sekvoje Yosemity Divoký západ. Nestrieľajte prosím! Lentilky či MM´s ? Pohľad na nočné Las Vegas takmer nikdy nesklame Legendárny Strip v Las Vegas Adrenalín nad Las Vegas Hoover Dam Grand Canyon nadchne každého a mobil schováte na chvíľu do vrecka BUBO sprievodca z divokého západu Najväčší, najhlbší, najdlhší. Taký je kaňon na rieke Colorado a volá je jednoducho Grand. Vitajte v Údolí smrti, najnižšie položenom mieste severnej Ameriky a jednom z najhorúcejších miest n Najhorúcejšie miesto USA Dante´s point v Death valley A bude teplo! Mŕtve údolie. Slnečný štát Jazda na vznášadlách po Everglades Aligátoria farma Viete aký je rozdiel medzi aligátorom a krokodílom? Títo mladí to vedia! Kosatky v Seaquariu. Legendárny delfín Flipper takisto pochádza odtiaľto. Seaquarium v Miami American airlines arena v Miami, domovské ihrisko Miami Heat Downtown Miami smerom k prístavu Trump National Doral Miami
Destinácia: USA
Kód zájazdu: 1333092
Cena od: 4 265 €
Príplatky od: 620 €
Poznávacie zájazdy
Kombinované pobyty

Výber termínu

30.07.2024 15 dní First Minute 4 265 € +620 € odlet: Viedeň letecká
15.08.2024 15 dní First Minute 4 265 € +620 € odlet: Viedeň letecká
30.08.2024 15 dní First Minute 4 265 € +620 € odlet: Viedeň letecká
11.02.2025 15 dní First Minute 4 390 € +620 € odlet: Viedeň letecká
21.02.2025 15 dní First Minute 4 390 € +620 € odlet: Viedeň letecká
03.03.2025 15 dní First Minute 4 390 € +620 € odlet: Viedeň letecká
13.03.2025 15 dní First Minute 4 390 € +620 € odlet: Viedeň letecká
25.03.2025 15 dní First Minute 4 390 € +620 € odlet: Viedeň letecká
05.04.2025 15 dní First Minute 4 390 € +620 € odlet: Viedeň letecká
15.04.2025 15 dní First Minute 4 390 € +620 € odlet: Viedeň letecká
29.04.2025 15 dní First Minute 4 390 € +620 € odlet: Viedeň letecká
14.05.2025 15 dní First Minute 4 390 € +620 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Perfektná kombinácia úžasnej prírody západného pobrežia USA a pulzujúceho života amerických metropol. Najznámejšie národné parky a najslávnejšie mestá. Hviezdne Los Angeles s Hollywoodom, vysvietené Las Vegas plné všetkých pokušení a šarmantné San Francisco s panorámou so známym červeným mostom verzus priehlbiny Grand Canyonu, obrie sekvoje v Yosemitoch a na konci jedna z najslávnejších pláží na svete, Miami beach.

1. deň:
Odlet z Európy na cestu za najkrajšou americkou prírodou. Prílet do LOS ANGELES prezývaného Mesto anjelov. Letisková kontrola a vstúpime do mesta, ktoré žije svoj americký sen. Vo vzduchu je cítiť pohodu. Mesto večného leta. Aklimatizácia na časový posun a začíname. Deti Vám pomôžu s pasovou kontrolou a hľadaním východu z letiska. Naučte ich cestovať!

2. deň:
UNIVERSAL STUDIOS (fakultatívne - lístky si viete zakúpiť na ): zábava pre malých aj veľkých. Podáte si ruku so Shrekom, od oslíka kúpite palacinky, vláčikom sa preveziete po jednotlivých štúdiách, kde sa natočili stovky filmov, ktoré poznáte. Navštívite Simpsonovcov, prejdete Jurským parkom alebo sa rozhodnete navštíviť King Konga (najväčšia 3D atrakcia na svete). Záver v 4D kine? Alebo ste rozhodnutí si tento deň užiť na pláži, trebárs Santa Monica? Nie je problém!

3. deň:
LOS ANGELES a HOLLYWOOD. Vaše deti poznajú toho viac než si myslíte, iba nevedeli, že sa to všetko nachádza v tomto meste. Vy deťom vysvetlíte, kto to bola Marilyn Monroe a oni Vám, kto je to Katy Perry. Na chodníku slávy spoločne hľadáte svoje hviezdy. Okolo čínskeho divadla do Beverly Hills k domom slávnych hercov a spevákov. Mesto s originálnym názvom „El Pueblo de Nuestra Senora La Reina de los Angeles los Rio Porciunculo“ bolo založené na konci 17. storočia a v centre starej štvrte sa naraňajkujeme v mexickom štýle. Z Puebla sa prejdeme k slávnej radnici, ktorá si zahrala v niekoľkých známych filmoch a seriáloch, pozrieme si stavbu koncertnej haly Walta Disneyho a operu, ktorú riadi Placido Domingo. Na mesto sa pozrieme z nadhľadu z Griffitovho observatória. Okrem výhľadu na široké okolie a downtown LA je odtiaľto aj dobrý pohľad na známy nápis „Hollywood“. Samozrejme sa zastavíme aj na samotnom Hollywood bulvári. Známe miesto s hviezdami slávnych na chodníku, odtlačky rúk a nôh pred Graumanovym čínskym divadlom a množstvo postáv prezlečených za Michaela Jacksona, Jacka Sparrowa alebo Mickeyho Mousa. Po „hviezdnom“ obede sa prevezieme cez Beverly Hills až na jednu z najdrahších ulíc sveta – Rodeo Drive. Odfotíme sa pri známom nápise a prejdeme sa po Rodeo Drive a nahliadneme do obchodíkov, či v ňom uvidíme niektorú z hviezd. Z Beverly Hills to už nemáme ďaleko na Santa Monica Beach. Pláž je známa z Pobrežnej hliadky, nájdete tu zábavné mólo a jeden z koncov, alebo začiatkov, slávnej cesty Route 66. Neďaleko je promenáda s množstvom reštaurácii a obchodíkov. Tu si vychutnáme záver dňa a dáme si večeru podľa vlastného výberu. Bude to steak, sushi alebo cheesecake?

4. deň:
Dnes nás čaká presunový deň. Z Los Angeles sa po ceste č.101 dostaneme do Santa Barbary. Miestne letovisko s príjemnou architektúrou a nádherne vyzdobenou budovou súdu, z ktorej sa pozrieme na okolie z vtáčej perspektívy. Prejdeme sa po mestečku, dáme si kávu a odchádzame do Solvangu, mestečka, ktoré by ste tu nečakali. Boli ste v Dánsku? Ak nie, máte náhradu tu v Kalifornii. Solvang je dánska enkláva tu v Novom svete. Andersenove múzeum, socha Malej morskej víly a úžasné dánske pekárne. Za hranicou mestečka sa nachádza oblasť vinohradov, ktorá začína mať podobné meno ako slávne Napa Valley pri San Franciscu. Na konci cesty nás čaká San Francisco, mesto kopčekov a Golden Gate Bridge.

5. deň:
SAN FRANCISCO - najšarmantnejšie mesto Severnej Ameriky a legendárny Golden Gate Bridge. Prevezieme sa krížom cez most na bicykli? Nábrežie Fishermanęs Wharf 39 s kopou slniacich sa uškatcov. Začať môžete obrovským obchodom s cukríkmi, otec dostane ponožky z ponožkového obchodu „Daddy, we love you“ a na obed si dáte krabiu alebo mušľovú polievku v žemli. Staré fotogenické električky a talianska štvrť, kde si zaspomíname na časy beatnikov. Naše deti o tom v živote nepočuli. Čínska štvrť a keksíky šťastia, Alamo Square, centrum hnutia hippies, Haight Asbury, panoráma z Telegraph Hill, najkľukatejšia ulička na svete. A kúsok odtiaľto (veď sme išli okolo) vznikol iPhone aj Facebook.

6. deň:
Skorý ranný odchod smerom k národnému parku Yosemite. Budeme prechádzať krajinou sadov a polí, až do predhoria Sierra Nevada. Krajina sa začne dvíhať a začne pribúdať množstvo stromov. Tento národný park je raj pre horolezcov a jeho hlavné údolie je jedným z najnavštevovanejších prírodných pamiatok USA. Svetoznáme skaly El Capitan a Halfdome budeme mať ako na dlani z mnohých vyhliadok. Prejdeme sa pod najvyšší vodopád Yosemite, ktorý má výšku 740 m. Park je domovom množstva druhov zvierat, medzi ktoré patrí napr. rys, vlk, medveď alebo jeleň. Budeme mať na niektoré z nich šťastie? Park prejdeme po hlavných vyhliadkových trasách a keď sa dostaneme opäť na rovinu, ocitneme sa v meste Fresno/Bakersfield, kde si dáme večeru a prespíme.  Dieťa, ktoré prvé zbadá medveďa vyhráva tradičné americké sladkosti! Počas zimných mesiacov 1.11. - 31.3. vynecháme z programu Yosemity, ako náhrada je návšteva Death Valley z Las Vegas.

7. deň:
Kontrastom je púšť MOJAVE DESERT a opustené banícke mestečko CALICO TOWN, v ktorom zastal čas a zmizli ľudia. Večer príchod do mesta večnej zábavy a hriechu LAS VEGAS. Už z diaľky svieti a ukazuje svoju polohu. Mesto, ktoré nedávno vzniklo doslova z nuly a ako fénix vstalo z púšte. Je to gýč? Je. Páči sa vám? Páči. Namiešaná zábava, pastva pre oči, mega hotely, kasína, prisťahovalci ... no proste Sin City! Hneď večer sa pôjdeme prejsť či skôr povoziť po Stripe na pohyblivých schodoch a hýkať nad hrou svetiel. A pamätajte...čo sa stane vo Vegas, to tam aj ostane!

8. deň:
Las Vegas je mesto kasín, neónov a atrakcií, ktoré fungujú 24 hodín denne. Vyhráme a zvezieme sa vo veľkom štýle aj my? Strip je plný zábavy a života, pozrieme si egyptských faraónov, Eiffelovku, Sochu slobody, pirátsku loď, 350 metrov vysokú vežu Stratosphere, fenomenálne fontány, všetko podľa chuti a nálady uprostred vyprahnutej púšte. Počas zimných mesiacov 1.11. - 31.3. navštívime v tento deň Death Valley ako náhradu za vynechaný park Yosemity.

9. deň:
Perla Arizony GRAND CANYON. Najhlbší kaňon na svete, hra svetla a farieb, prejdeme sa po západnej rímse a fantastickom sklenom moste Skywalk a dosýta si vychutnáme neopakovateľné výhľady na jeden z najkrajších prírodných úkazov našej planéty. Budeme prechádzať aj mostom ponad slávnu Hooverovu priehradu, ktorá bola vo svojej dobe najväčšou priehradou na svete.

10. deň:
Odlet z Las Vegas do vašej plážovej destinácie. Máte na výber niekoľko možností. V cene zájazdu je ubytovanie zabezpečené v hoteloch strednej triedy. Hotely sú vybraté podľa našich skúseností a spokojnosti. Pláž je rovno pred hotelom, ale medzi hotelom a plážou je cesta. Hotel má jeden vonkajší bazén a 230 izieb. Izby sú vybavené klimatizáciou, telefónom, TV, fénom, prípojkou na notebook. Do centra Miami alebo na South Beach je to od 20 minút jazdy, do nákupného centra Sawgrass Mills polhodinka. Bez stravy. Môžete využiť aj vyššiu úroveň ubytovania v 4* a 5* hoteli v CK Prémium.

11. deň:
Dnes nás čaká zážitok v národnom parku EVERGLADES, ktorý sa nachádza v rozsiahlych bažinách, z veľkej časti pokrytý mokraďami so svojou špecifickou faunou a flórou. Zážitkom je rýchla jazda na tzv. airboats alebo vznášadlách, ktoré sa pohybujú plytkými močariskami rýchlosťou aj 70 km/h. Everglades je známy predovšetkým vďaka aligátorom, ktorého, ak budeme mať šťastie, uvidíme vo svojom prirodzenom habitate. Naučíme sa rozdiely medzi aligátormi a krokodílmi.

12. deň:
Relax na pláži. Alebo sa vydáte individuálne objavovať krásy polostrova Key Biscayne, na ktorom kedysi fungovala Zoo? Dnes je zrušená a časť zvierat tu ostala žiť vo voľnej prírode. Po celom polostrove tak narazíte na rôzne druhy vtákov a jašterov. Uvidíte pávy a možno aj medvedíka čistotného, hrabúceho v odpadkových košoch. Na legendárnej Ocean Drive môžete ochutnať najpopulárnejší kokteil, osviežujúceho Bulldoga. Do obrovského pohára plného Margarity Vám ponoria mexickú Coronu. Prechádzka po pláži s bielym pieskom, ktorá je plná pestrofarebných plavčíckych veží. Alebo pošlete mamu na nákupy?

13. deň:
Relax na pláži.

14. deň:
Rozlúčka, transfer na letisko v Miami a odlet do Európy.

15. deň:
Po prílete domov spíkujete s kalifornským prízvukom.

Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »