Andalúzia a Costa del Sol s deťmi

Andalúzska Granada stojí na kopci a jej panorámu dotvára slávna Červená pevnosť /uploads/dominika/costa-del-sol.jpg Váš luxusný hotel priamo na pláži. Už viete ako strávite voľné dni plné slnka? Brána na pobrežie slnka, Costa del Sol sa volá Iberostar. Veľký rezort s bazénmi ale aj plážou priam Bude toto Vaša izba? Ak si chcete izbu vybrať detailnejšie tak kontaktujte bubo@bubo.sk a radi Vám p Iberostar je osvedčená hotelová značka a je garanciou kvality. Moderné čisté, jasné a optimisticky ladené izby v ktorých ale budete tráviť minimum času. Vedeli ste, že sa Pablo Picasso narodil v španielskej Malage? Jeho socha tam dodnes sedí v tesnej bl Alhambra a jej čarovné zákutia sú zosobnením orientálnej krásy Alhambra to nie sú len palácové miestnosti, ale aj nádherné záhrady a fontány Granada to nie je len Alhambra, ale ukrýva v sebe viacej krás Zatancujete si aj Vy ohnivý a temperamentný tanec flamenco, ktorý pochádza priamo z Andalúzie Andalúzska Sevilla je vďaka svojim historickým pokladom zapísaná v dedičstve UNESCO Španielsko nezaujme len svojou pestrou históriou, ale aj modernými víziami Kamkoľvek sa v Andalúzii pohneme, narazíme na kus histórie, ktorá sa tu tvorila Gibraltár je jediným miestom Európy, kde sa môžete stretnúť so žijúcimi opicami makakmi Golf na Costa del Sol Slávna gibraltárska skala hrdo rastie z mora a predstavuje symbol britského územia
Destinácia: Španielsko, Andalúzia
Kód zájazdu: 1333845
Cena od: 3 065 €
Príplatky od: 257 €
Pobytovo-poznávacie
Detské zájazdy, tábory

Výber termínu

17.07.2024 11 dní First Minute 3 065 € +257 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Perfektný, krátky, intenzívny okruh najkrajšou časťou Španielska, horúcou a temperamentnou Andalúziou zakončený relaxom na Costa del Sol. Ideálny zájazd na krátku, ale skvelú rodinnú dovolenku. Najkrajšia pamiatka Európy, najstaršie mesto a najjužnejší bod kontinentu, mesta zlata a kvalitný rezort na aký ste s zvyknutí.

1. deň:
Odlet na Pyrenejský polostrov a let priamo na pobrežie Stredozemného mora. Španielske pobrežie má mnoho názvov a táto časť sa volá Costa del Sol v slovenskom preklade "Pobrežie Slnka". Jeho najväčším mestom je Malaga. Metropola, kde je leto celý rok. Predstavte si, že slnko tu svieti vyše 300 dní v roku! 16 slnkom zaliatych pláží obkolesuje mesto, ale slnko a pláže nie sú jedinými lákadlami. Slávny maliar Pablo Picasso sa narodil práve tu a jeho rodný dom je jedným z lákadiel. Zoberieme Vás na najkrajšiu vyhliadku na mesto, k hradu Gibralfaro. Na úpätí hradu na nás čaká rímske divadlo a v uličkách starého mesta trhovisko Atarazanas. Viete prečo sa miestna katedrála volá La Manquita, čo je v preklade "jednoruká"? Náš sprievodca Vám tento názov vysvetlí. Malagou začneme našu cestu po Andalúzii a ešte sa sem vrátime. Andalúzia je radosť a tá je nákazlivá. Dobre sa nalaďte, lebo dnes začíname! Špecialitou pobrežia Costa del Sol je vermút a aj ten dnes v našej obľúbenej reštaurácii spoločne vyskúšame.

2. deň:
V tieni pohoria Sierra Nevada leží absolútna perla miest. Granada: ukážka jedinečnej arabskej architektúry, perla Španielska, Almohádovci a Almorávidovci, Červená pevnosť Alhambra: radosť sa pozerať. Tu si synovia púšte postavili svoj sen. Úžasné záhrady Generalife, tajomné zákutia, stará kresťanská Granada, katedrála, hrobka Izabely Kastílskej a Ferdinanda Aragónskeho, cigánky, veštenie z ruky, všadeprítomné flamenco, biely Albaicín a Sacromonte. Granade venujeme celý deň. Celý komplex Alhambra je súčasťou svetového dedičstva UNESCO a nesmierne cenenou pamiatkou. Odtiaľto vládli arabské dynastie územiu Španielska a vytvorili tu kozmopolitnú civilizáciu, ktorá postavila Alhambru. Názov znamená "červená" a pochopíte ho až keď sa podvečer prejdete kľukatými uličkami Albaicínu a budete sledovať zapadajúce slnko. Viete odkiaľ si spravíte najlepšiu fotku na Váš Instagram? Mirador de San Nicolas.
Po prehliadke pevnosti zbehneme do centra chodníčkom v tieni vysokých stromov, ktorý je príjemne chladný aj v horúcich letných mesiacoch. Cestou si z La Auténtica Carmela možno zoberiete jednu silnú kávu a vynoríme sa v centre mesta pred nádhernou katedrálou. Hneď vedľa je hrobka najslávnejších panovníkov v histórii Španielska. Svoj večný spánok tu spia tzv. Katolícki vládcovia, Izabela Kastílska a Ferdinand Aragónsky spolu so svojou dcérou Janou. Miesto posledného odpočinku si nevybrali náhodou. Práve dobytím Granady totiž definitívne zlomili moc moslimských vládcov a ovládli Španielsko. Tu v Granade začala zlatá éra. Pár mesiacov potom vyplával do západných morí na požiadanie Katolíckych vládcov Krištof Kolumbus a objavil Ameriku. Zvyšok príbehu už poznáte.
Ku Granade neodmysliteľne patrí flamenco, gitara a veštenie. Dáte si vyveštiť svoj osud priamo z vašej dlane? To všetko nájdete večer v časti Sacromonte. V Granade sa s CK nudiť nebudete a na maximum si spoločne užijeme mesto v tieni pohoria Sierra Nevada.

3. deň:
Córdoba: jedno z najnavštevovanejších španielskych miest, ktoré dominovalo stredovekej Európe, rodisko Senecu a Lucana, pôsobisko Averroa a Maimonidesa, fantastický mix kresťanskej, moslimskej a židovskej kultúry. Mešita - katedrála, stojaca na mieste pôvodného vizigótskeho chrámu, je bez pochýb najdôležitejším monumentom západného moslimského sveta, Medinat az Zahara – majestátny palác Abd al Rahmana III. Alcazar a sídlo európskych monarchov, unikátne synagógy. Córdoba Vás prekvapí svojimi úzkymi romantickými uličkami a pohltí veľkolepými budovami. Taký mix kultúr ste ešte nezažili!

4. deň:
Sevilla: hlavné mesto horúcej Andalúzie a prístav, kam sa privážalo bohatstvo Nového sveta, majestátna katedrála a Giralda, Kolumbova hrobka, palác Alcazar, Zlatá veža, pekelná horúčava a zvyšky slávy španielskych moreplavcov. Mesto, na ktoré sa kedysi upierali oči celého sveta. Rieka zlata, krivolaké uličky starého mesta a toreadori. Opäť výborné reštaurácie a neuveriteľné bary. Ak ste ešte doteraz nevideli predstavenie flamenca, teraz je ten správny čas. Náš CK sprievodca Vám poradí tie najlepšie podniky. Mesto, ktoré vám vyrazí dych.

5. deň:
Zo Sevilly sa presúvame do Cádizu na pobrežie Atlantiku. Najprv však prejdeme okolo množstva viníc v okolí Jerez de la Frontera. Toto je región odkiaľ pochádza pravé sherry. Silné víno vyrábané z bieleho hrozna dopestovaného na predmestí Jerezu ( odtiaľ aj názov sherry) chutí výborne ako aperitív či digestív. Fľaška pravého sherry je aj výborným suvenírom, podobne ako škótska whisky, víno z Bordeaux či portské z Porta, aj pravé sherry pochádza len z Jerezu. Za Jerezom už cítime vôňu Atlantiku a to znamená, že sa blížime ku Cádizu. Starí Feničania založili Cádiz približne pred 3500 rokmi a odvtedy sa na tomto kúsku zeme obmývanom takmer z každej strany oceánom potulujú ľudia. Cádiz je častokrát označované ako najstaršie trvalo osídlené mesto Európy. Jeho svetoví konkurenti ako Jericho či Damask sú ešte o zopár tisíc rokov starší, ale na európske pomery je aj toto pekný výkon. Cádiz sa mnohým bude veľmi páčiť. Pláže s jemným pieskom lemujú polostrov z každej strany, doplnené množstvom parkov a zelene, staré mesto s množstvom pamiatok. Pláž La playa de la Caleta dlhá 400 metrov leží medzi pevnosťami San Sebastian a Santa Catalina má pred sebou nádhernú promenádu, ktorá vyzerá takmer identicky ako slávny Malecón v Havane. Práve z Cádizu si preniesli inšpiráciu až na Kubu. Z Cádizu vyplával aj Krištof Kolumbus na svoju druhú a štvrtú plavbu a mesto bolo hlavným prístavom španielskych galér, ktoré privážali bohatstvo z nového sveta. Z Cádizu smerujeme na juh, okolo obrovských širokých pláží, ktoré sú rajom pre surferov. Toto pobrežie sa volá Costa de la Luz alebo pobrežie svetla. Slnko tu zapadá veľmi neskoro, je to absolútny okraj nášho časového pásma. Atlantické pobrežie je pomerne veterné, ale to je presne to, čo na surfovanie potrebujete. Že tu fúka, vám pripomenie aj množstvo veterných turbín. Jedna z najširších pláží je v Tarife. No Tarifa má aj iný primát. Práve tu je najjužnejšie miesto kontinentálnej Európy.  Do Afriky je to odtiaľto iba 15km. Okolo prístavu Algeciras s výhľadom na pobrežie Maroka prejdeme do nášho all inclusive rezortu a užijeme si zaslúžený oddych. Ešte predtým však po pravej strane uvidíme obrovskú skalu. Gibraltár! Perfektné miesto pre fakultatívny výlet potom ako si užijete pláž.

6. deň:
Oddych na teplej pieskovej pláži pri sangrii a tapas. Videli sme fantastické miesta a teraz je čas ukľudniť sa a oddýchnuť si aj fyzicky. Skočte do vĺn Stredozemného mora, nohy zaborte do teplého piesku a dýchajte slaný morský vzduch. Sme na Costa del Sol.

7. deň:
Relax na Costa del Sol. Nezabudnite sa poriadne natrieť. Náš tip: Zahrajte si golf na 18 jamkovom ihrisku Estepona Golf club. Nezabudnite si spraviť včasnú rezerváciu. Odporúčame Vám rezervovať hru hneď od 09:00. Nádherné ranné slnko opreté o zelený koberec a príjemné teploty.

8. deň:
Oddych na teplej pieskovej pláži pri sangrii a tapas. Náš tip: Spestrite si deň výletom na Gibraltár. Európska anomália a kúsok Británie v Španielsku. Unikátne letisko, voľne žijúce opice a nad tým všetkým legendárna gibraltárska skala. Vedeli ste, že sa na nej nachádza aj jaskyňa? Veríme, že ulovíte zážitky aj tu. Čaká na Vás totiž jedna z najunikátnejších jaskynných skúseností. Nájdete v doplnkových službách a nebudete ľutovať! (pozn. pre vstup na Gibraltár je potrebný cestovný pas)

9. deň:
Oddych na teplej pieskovej pláži pri sangrii a tapas. Náš tip: Neležte iba na lehátku. Zdvihnite sa a zabehajte si. Trebárs smerom na pláž Gudalmina a späť. Aj taká môže byť dovolenka.

10. deň:
Oddych na teplej pieskovej pláži pri sangrii a tapas. Náš tip: V prístave v Estepone ponúkajú množstvo vodných športov. Čo tak ísť na celodenný výlet loďou alebo vyskúšať kitesurfing?

11. deň:
Ešte raz si namočíme nohy do Stredozemného mora, odlet a prílet domov. Zažili ste toho veľa. Teraz je čas zdieľať zážitky s rodinou a priateľmi.

Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »