Istanbul a Kappadokia za 6 dní

Destinácia: Turecko
Kód zájazdu: 1300265
Cena od: 958 €
Príplatky od: 240 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

07.05.2024 6 dní Last Minute 958 € +240 € odlet: Viedeň letecká
13.06.2024 6 dní First Minute 958 € +240 € odlet: Viedeň letecká
12.09.2024 6 dní First Minute 958 € +240 € odlet: Viedeň letecká
30.10.2024 6 dní First Minute 958 € +240 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Najprv navštívime  Kappadokiu v centrálnej časti Turecka, je to hornatá krajina so špecifickými skalnatými útvarmi.  Rozprávkovú Kappadokiu preslávili spomínané útvary, ktoré volajú aj rozprávkové komíny a podobne. No najznámejšia je vďaka teplovzdušným balónom, ktoré môžu vzlietať až 260 dní do roka, obloha je nimi obsypaná a pôsobia ako veselé vianočné ozdoby. Zaujímavé je aj množstvo jaskynných miest, ktoré budovali kresťania. Nebude chýbať  Istanbul, ktorý pulzuje životom a spája v sebe Európu a Áziu. V Istanbule navštívime byzantské pamiatky, ale aj osmenské paláce. Istanbul a Kappadokia za 6 dní poznávací zájazd na vás už čaká!

Pre vstup do Turecka je potrebný cestovný pas, ktorý je platný ešte 150 dní od vstupu do krajiny. Občania Slovenskej republiky nepotrebujú pre vstup víza, ak sa zdržujú v krajine menej ako 90 dní za účelom turizmu.

Program
1. deň

Prílet do Kappadokie
Transfer do hotela
Noc v hoteli- ubytovanie v jaskynnom hoteli

2. deň
Istanbul a Kappadokia za 6 dní poznávací zájazd začína
Raňajky v hoteli
Kappadokia je známa svojimi atypickými kužeľovitými skalnými útvarmi (rozprávkové komíny), pestrofarebnou krajinou a starobylými domami, ktoré boli vytesané do skalných útvarov. Táto prehliadka vás zavedie cez krásne údolie Devrent (Predstavivosť), kde sa nad hlavou týčia rozprávkové komíny, a potom sa presuniete do neďalekého Pasabagu (Mníšska dolina), kde majú rozprávkové komíny zvláštne dvojité a trojhlavé čiapky.
Obed v Avanose
Po obede v Avanose navštívite skanzen Goreme , kde sa nachádzajú jedny z najstarších katolíckych kostolov s freskami  na svete.  Tieto kostoly a kláštory pochádzajú zo 4.storočia  a sú súčasťou svetového dedičstva UNESCO. Dochovali sa tu. Deň končí na hrade Uchisar, pevnosti, ktorá bola vyrezaná z veľkého a vysokého rozprávkového komína.
Návrat do hotela
Ubytovanie v jaskynnom hoteli

3. deň
04:00 Let na teplovzdušnom balóne za doplatok- 200€ osoba ( v cene transfer z a do hotela, raňajkový balíček, let, certifikát, šampanské) odporúčame každému tento jedinečný zážitok
Alebo  spoločne so sprievodcom pôjdete na vyhliadku odkiaľ vidno všetky balóny, keď vzlietajú  a potom sa plavia po oblohe

Raňajky  v hoteli
Exkurzia začína v Červenom údolí, ktoré je známe svojou úžasnou scenériou, farebnými skalnými útesmi a krásnymi rozprávkovými komínmi. Po 4 km prechádzky prídete do Cavusinu, gréckej dediny s kostolmi vytesanými do skaly. Táto dedina bola vybudovaná v 1. storočí mníchmi, ktorí utekali pred rímskymi útokmi a hľadali útočisko.
Obed
Po obede prehliadka pokračuje do podzemného mesta Kaymakli, ktoré je najväčším podzemným mestom v regióne, a do údolia holubov, kde boli do skaly vytesané holubníky, z ktorých mnohé sú bohato zdobené. Poslednou zastávkou je hrad Ortahisar, ktorý je najväčším rozprávkovým komínom v Kappadokii.
Večer transfer na letisko Kayseri a prelet do Istanbulu.
Transfer do vášho hotela po lete a check-in.

4. deň
Raňajky v hoteli
Dnešný deň zasvätíme historickej časti Istanbulu.
Navštívime ikonické miesta ako Modrú mešitu, ktorú projektoval slávny osmanský architekt Sinan. Výnimočná je aj pre svoje zdobenie stropu iznickou keramikou.
Poprechádzame sa po hippodrome, ktorý vybudovali Rimania v 3. a 4. storočí pred Kristom. Konali sa tu svojho času preteky na vozoch či gladiátorské hry. Nájdete tu aj Konštantínov stĺp, Egyptský obelisk či hadí stĺp.
Ďalšou zastávkou bude Hagia Sophia, ktorú vybudovali ako grécky ortodoxný chrám v r. 537. Neskôr ju počas Osmanskej ríše premenili na mešitu, následne slúžila ako múzeum a dnes ju využívajú na náboženské účely.
Obed (v cene)
Našou poslednou zastávkou bude palác Topkapi. Tento palácový komplex vybudovali v polovici 15. storočia a dlho bol politickým centrom Osmanskej ríše. Dnes ten komplex slúži ako múzeum a môžete navštíviť nádvoria, klenotnice, pavilóny zbraní, posvätných relikvií či harem.
Po paláci naše kroky povedú na Grand bazár, kde si povieme niečo o bazáre a potom budete mať voľný čas na nákupy alebo na kávu.
voľný čas

5. deň
Raňajky v hoteli
Ráno začneme veľkolepou Bazilika cisterna– podzemná cisterna bola postavená v 6. storočí pre Justiana I., cisterna má 140 m na dĺžku a 70m na šírku, nachádza sa v nej 336 stĺpov rôznych slohov, ktoré doslova pozbierali z celej ríše. Do cisterny vojde 100 000 ton vody. Bazilika sa po 2 rokoch rekonštrukcie opäť otvorila pre návštevníkov.
Následne sa vyberieme na exkurziu do palácu Dolmabahce– tento palác domovom posledných 6 sultánov a prvého tureckého prezidenta Ataturka. V 18. a 19. storočí sa táto časť mesta sultánom veľmi zapáčila a začali tu stavať svoje sídla, pavilóny, záhrady a napokon sa sultán Abdül Mecit rozhodol postaviť v týchto miestach nový palác a opustiť, tak Topkapi palác. V skutočnosit palác dal postaviť, aby dokazál všetkým, že turecká ríša nie je na zostupe, ale naopak. Preto dal vybudovať moderné sídlo, v ktorom sa snúbi európska architektúra s osmanskou. Palác pokrýva 45 tisíc metrov štvorcových a má 285 izieb, 44 sál, 68 toaliet a 6 hamámov. Na pozlátenie stropov použili až 14 tón zlata. Palác budovali od roku 1843-1856.
Neskorší obed si užijeme v podobe street foodu, kde ochutnáme lahmacun, wet burger či plnené mušle a mnoho iného.
koniec exkurzie
voľný čas

6. deň
Raňajky v hoteli
Voľný čas na nákupy napr. na Grand bazáre či na egyptskom bazáre
transfer na letisko
odlet domov
Istanbul a Kappadokia za 6 dní zájazd končí

* min. počet účastníkov v zájazde je 8 osôb , max. 20 osôb
*Poradie aktivít v programe sa môže meniť v závislosti od času príletu/odletu (letecká spoločnosť má právo meniť časy letov).
**CK má právo na zmenu hotela, úpravu programu, za predpokladu adekvátnej náhrady a zrozumiteľného ohlásenia účastníkom zájazdu.

Cena zahŕňa:
Ubytovanie v 3*+ a 4* s raňajkami
polpenzia (obedy)
Slovensky hovoriaceho sprievodcu
transfery/dopravu v destinácii, vrátane letenky Kappadokia - Istanbul
všetky vstupy do pamiatok a exkurzie počas zájazdu- podľa programu

Cena nezahŕňa:

letenka od 240€
cestovné poistenie Balík A1 základný/A1 pandemic: 18€/24€ osoba/pobyt
alebo, cestovné poistenie Balík A2 exclusive (100% krytie storno zájazdu a covid-19): 27€ osoba/pobyt
transfer na/z/ letisko Bratislava - Viedeň - Bratislava: 15€/osoba/pobyt
Let balónom za 200€/ osoba ( obsahuje certifikát, raňajkový balíček, slávnostný prípitok na konci, let balónom)
osobné výdavky

Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »