Odkrývanie tajomstiev antického Turecka a relax pri mori

Zrúcaniny mesta Efez. Turecko Antický Efez so sochou a zachovaným priečelím. Turecko. Ruiny anitckého Efezu. Turecko Vyhliadka na Stredozemné more a zelený polostrov. Antalya. Turecko. Piesková pláž, tyrkysové more a lode. Turecko Stredozemné more - Antalya. Turecko Loď, mešity a vysvietený Istanbul. Turecko Mešita a turecká vlajka v Istanbule. Turecko Antické divadlo postavené vo svahu. Pergamon. Divadlo v antickom meste Hierapolis. Turecko Prírodné bazény Pamukkale. Turecko Mramorová socha boha podsvetia - Háda v antickom meste Hierapolis. Turecko Antické mesto Perge so zrúcaninami. Turecko.
Destinácia: Turecko
Kód zájazdu: 1336506
Cena od: 1 299,20 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

28.05.2024 8 dní First Minute 1 299,20 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Vydajte sa s nami do krajiny legiend a mýtov, na ktoré svet nezabúda. Dejiny, ktoré písala Trója, Pergamon, Efez, Hierapolis či Perge napĺňajú poznaním o antickom svete, ktorý tu prekvital niekoľko storočí. Stoja tu ako svedectvo bohatstva vtedajšieho života. Vskutku majestátnym dojmom pôsobia staroveké ruiny, prírodné scenérie od hôr a mora, až po Pamukkale, alebo jednoducho "zámok z bavlny".

Program:
1. deň:
Z Viedne odletíme do nádherného mesta Istanbul. V závislosti od času príletu možná prehliadka Starého mesta. Prenocovanie v Istanbule. 

2. deň:
Po raňajkách opustíme Istanbul a vydávame sa do bájami opradenej Tróje, presne tak ako to kedysi urobil objaviteľ Heinrich Schliemann. Homérova Trója známa aj ako Ilios, ležala na pahorku Hisarlik, pri morskej úžine Dardanely. Snáď najslávnejšie staroveké mesto bolo dlhú dobu zabudnuté. Archeológovia objavili deväť vrstiev ukazujúcich jeho niekoľko epoch. Najstaršia časť pochádza z doby okolo r. 3000 pred n.l. a najmladšia je z doby rímskej. Novodobý drevený kôň stojaci pri vstupe je tu symbolom Trójskej vojny. 

3. deň:
Presunieme sa do Pergamonu, ktorý sa pýši najpôsobivejšími pamiatkami Turecka. Prejdeme sa antickým mestom, starým viac ako dvetisíc rokov. Pozrieme si divadlo pre 10 000 divákov so strmými sedadlami, slávnu knihovňu, Trajánov chrám s mramorovými stĺpmi a Diov oltár. A okrem toho, práve tu sa zrodil zo zvieracej kože pergamen na výrobu kníh a listín. Čaká nás Kusadasi.

4. deň:
Toto ráno bude pre nás dokonalým antickým prekvapením. Len pár kilometrov od Egejského mora, vyrástlo mesto Efez, ktoré podľa legendy založili Amazonky. V staroveku bolo významným obchodným a kultúrnym centrom, kde stál jeden zo siedmich divov sveta - Artemidin chrám. Starobylý Efez sa pýši Mramorovou cestou, Trajánovou fontánou, Hadriánovým chrámov, nádhernou fasádou Celsovej knižnice a veľkým amfiteátrom. Známe je aj ako posledné miesto pobytu Panny Márie a Márie Magdalény. Presun do Afrodisias, kde budeme obdivovať chrám Afrodity, monumentálnu bránu a štadión. Ubytujeme sa  v oblasti Pamukkale.

5. deň:
Po raňajkách si prehliadneme vápencové kaskádovité jazierka Pamukkale. Tie vznikli z horúcich minerálnych prameňov. Úžasne tu pôsobia biele terasy a stovky jazierok, pričom ich teplá voda, bohatá na minerály, je už tisícky rokov známa svojimi liečivými účinkami. Neďaleko leží i kúpeľné mesto Hierapolis, kam za liečivou vodou putovali aj rímski cisári. Malo široké ulice, divadlo, verejné kúpele, Plutónovu svätyňu a Apolónov chrám. Presun ku pobrežiu Antalye, do Perge. Prehliadka Perge, ktoré bolo založené pred viac ako tritisíc rokmi. V 4. storočí pred n.l. ho dobyl Alexander Veľký. V čase najväčšieho rozkvetu v ňom žilo 12 000 ľudí. Mesto navštívil apoštol Pavol a Barnabáš v roku 46 n.l. Ubytovanie na Tureckej riviére v oblasti Antalya/Kemer s all inclusive.

6. deň:
Voľný program a oddych na pláži.

7. deň:
Voľný program a oddych na pláži.

8. deň:
Odlet z Antalye do Bratislavy.

Poznámka:
Program môže byť prehodený s príletom do Antalye a s odletom z Istanbulu. V tom prípade sa program začína pobytom a pokračuje poznávaním.


Ubytovanie:
3*/4*/5* hotely

Stravovanie:
Raňajky, polpenzia, all inclusive.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu (kombinácia Viedeň/Bratislava) vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko alebo letisko - BA. Miestne transfery. 7 x ubytovanie v 3*/4*/5 *hoteloch s raňajkami, polpenziou a all inclusive. Miestny sprievodca a sprievodca CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Strava a nápoje nezahrnuté v programe. Vstupy. Povinné prepitné miestnym vodičom s sprievodcom 70 EUR/osoba (vyzbiera sprievodca na mieste). Cestovné poistenie.

Doprava:
Letecká.

Kontakty

tel:  +421 43 4300 827
+421 43 4131 883 
mobil: +421 915 841 727
+421 915 841 995
e-mail:  avanti@enelux.sk
skype:  avantitours 
ckavantitours

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »